• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Ben jij een hobbelpaardje of een eenhoorn?

april 5, 2021

Ben jij een hobbelpaardje of een eenhoorn?

Een hobbelpaardje zijn is best leuk. Je geeft anderen plezier. Iedereen vindt je grappig. Misschien zelfs aaibaar, als je ook nog eens lekker ‘fluffy’ bent. Je hobbelt wat door je leven. Anderen plezier verschaffend. Je doet waar je ‘best oké’ in bent…

Maar wat nu als je eigenlijk geboren bent als eenhoorn? Als je magisch bent, maar het niet meer ziet? Als je zo vaak verteld is dat je maar gewoon moet doen, dat is immers al gek genoeg? Als de sprankel die jij ooit verspreidde verdwenen is?

Heb jij je laten reduceren tot hobbelpaardje?

Veel coaches en therapeuten die ik ken, hebben zich laten reduceren tot hobbelpaardje. En dat doet me pijn. Ik zie ze wel, online, maar ik zie ze nooit echt, omdat ze datgene dat ze het meest uniek maakt, verstoppen. Ze hebben een praktijk. Doen wat ze moeten doen. Maar wat ze het allerbeste kunnen, laten ze nog niet zien. En weet je, dat snap ik heel goed, want zo makkelijk is het nog niet om te gaan staan voor wat je kunt. Het helpt enorm als een ander het in je ziet en aangeeft wat ze zien. Zodat jouw echte schatten boven tafel komen. Maar wat nu als je die mensen niet om je heen hebt? Of ze niet gelooft, omdat ze te dichtbij je staan?

Weet jij wie je echt bent?

Je zult vast een goed idee hebben van wie je bent. Maar weet je ook wie jij bent als coach? Met al je talenten? Je werkelijke ‘magie’ zit vaak in dingen die je juist weg bent gaan stoppen. Je talenten zaten immers altijd al in je. Om daar dichterbij te komen, kun je kijken naar hoe je vroeger was, voor alle oordelen, alle ‘stemmetjes’ die je dingen gingen wijsmaken. Waar was je goed in? Waar werd je blij van? Waarin was jij anders dan anderen?

Tijd om te sprankelen

Met name sensitieve mensen zijn vaak gaan wegstoppen wat hen juist zo bijzonder maakt. Waardoor ze meer in de maatschappij passen, maar niet meer in zichzelf. Die aangepaste versie, de maatschappelijk geaccepteerde versie, was lang goed genoeg, maar ooit gaat het knagen. Dan wil je meer, dan weet je dat je meer kunt. Dan weet je dat je ook die kanten mag gaan laten zien. Voor velen zal die tijd nu aanbreken, nu we, juist in deze gekke tijd, langzaam loskomen van oude patronen. Weet jij wie je wilt worden als je strakjes groot bent? Weet jij waar je magie ligt? En durf jij alweer te sprankelen als een eenhoorn?

gerelateerde berichten


Ode aan de misfits van de maatschappij

Ode aan de misfits van de maatschappij

Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Niemand is 100% licht

Niemand is 100% licht
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>