mei 5, 2023

Ben jij een voorloper

“Maar ik voel me zo alleen in mijn proces.” Ik hoor het vaak omdat veel van mijn klanten voorlopers zijn. En ik herken het, want ik ben er zelf ook een. Het pad van de voorloper is niet altijd makkelijk, maar voorlopers zijn – juist nu – zo hard nodig.

Het pad van de voorloper kan eenzaam zijn

Wat kun je je alleen voelen als het lijkt alsof niemand je snapt. Of niemand ziet wat jij ziet. De afgelopen jaren waren een goed voorbeeld, zo veel mensen hebben zich eenzaam gevoeld omdat zij dingen anders zagen dan de mensen om zich heen. Misschien zie jij dingen die nog niemand kan of wil zien. En als je ze zegt, kijken ze je aan alsof je gek bent. Om een paar maanden of jaren later ineens te zeggen: “Goh, wat ik nu toch hoorde…” en dan exact te zeggen wat jij allang wist. Maar van jou konden ze het niet ontvangen, ze waren er nog niet klaar voor.

Aantrekken en afstoten

Hoe meer jij als voorloper jouw waarheid gaat delen, hoe meer jij durft te zijn wie je echt bent. Revolutionair in ideeën die voor jou zo vanzelfsprekend zijn (zoals dat liefde, voor jezelf en alles om je heen, de basis is voor alles en de oplossing in een wereld die soms gek geworden lijkt te zijn). Hoe meer het proces van aantrekken en afstoten begint. Je gaat afstoten wie niet meer passen bij jouw ‘revolutionaire’ ideeën. Dat kan pijnlijk zijn en zorgen voor die periode van eenzaamheid. Maar je zult zien dat je ook mensen gaat aantrekken die je wel begrijpen. Een partner misschien bij wie je jezelf mag zijn (zelfs als die soms je ideeën niet direct kan volgen), vrienden die je steunen en die hetzelfde over dingen denken. Het kan even duren, maar je zult ze aan gaan trekken. En zelfs klanten die echt bij je passen, omdat jij durft te zijn wie je bent en zeggen wat jij voelt dat jouw waarheid is.

De valkuil

De valkuil die ik soms zie: Denken dat het beter is om een voorloper te zijn. Dat je beter bent dan een ander. Verhevener. Verlichter. Maar ieder heeft zijn eigen proces en kan op een ander vlak veel verder zijn dan jij. Laat iedereen in zijn waarde. (Niet dat ik denk dat jij dit niet doet, maar ik zeg het toch nog maar even 😉.) Ieder heeft zijn eigen tempo. En waar je snel bent in het een, ben je vaak weer langzaam in het andere. Ook dat is niet beter of slechter, gewoon anders.

Weet dat er nu heel veel voorlopers langzaam opstaan. Teachers, healers, lichtbrengers. En dat ze/wij samen de wereld steeds wat mooier en lichter mogen maken. Je bent niet alleen. Je wordt gedragen en gesteund. Altijd, ook als je het even niet ziet.

En voel jij dat je jouw licht wil gaan verspreiden, maar weet je nog niet hoe? Plan dan een uit-je-cocon call met me in. Ik help je met liefde verder op jouw pad.

gerelateerde berichten


You had me at hello

You had me at hello

Niemand is 100% licht

Niemand is 100% licht

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Jouw ZIJN als superpower

Jouw ZIJN als superpower
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>