september 25, 2017

Blegh!

Soms heb je zo’n ‘Blegh!’ dagje. Nergens zin in, moe, lusteloos. Niet ziek, maar gewoon niet helemaal in je hum. Dat kan en dat mag, heeft iedereen wel eens. Maar wat nu als die dag valt op de dag dat jij had ingepland om te bloggen en je nieuwsbrief te versturen. Wat doe je dan?

Je voelt waarschijnlijk al aankomen wat ik vind dat het verstandigste is om te doen. Zeker als je weet dat ik nu ook een beetje een ‘Blegh!’ dag heb en wat ben ik aan het doen? Juist ja, schrijven! Zelfs op een ‘off-day’ kun je nog wel inspiratie vinden om te bloggen, al gaat het bijvoorbeeld over hoe jij zorgt dat je weer ‘aan’ gaat op zo’n dag. Voor cliënten van coaches en therapeuten kan het heel verfrissend zijn om te lezen dat ook hun coach weleens een dag heeft dat ze niet zo blij en in balans is. Zo las ik een keer een blog van Maartje Koper – die toch vooral post over hoe belangrijk het is om positief te denken, af te stemmen, een goede mindset te hebben – dat ze af en toe een dag heeft dat ze zo boos is. Ik vond het heerlijk om te lezen dat juist ook zij soms zich echt even k*t voelt en hoe zij dan zorgt dat ze weer in de goede mindset komt.

Dus ja, ik vind dat je gewoon moet schrijven, ook als je een dag niet in balans bent en het even niet weet. Hoewel het zeer verfrissend kan zijn om juist daarover te schrijven, past dat misschien niet bij jou, wil je niet delen, of past het echt niet bij wat jij wilt laten zien. Toch is er ook dan voldoende reden om je aan je afspraak met jezelf te houden. Jij hebt ingepland dat je gaat bloggen, dus jij gaat bloggen! Misschien wil je gelijk schrijven, juist om je gevoel te kunnen laten zien. Misschien ben je zoals ik en ebt het gevoel juist weg als je het onder woorden brengt. Of misschien wil je eerst even een gek dansje doen in je woonkamer om het gevoel van je af te schudden om dan alsnog te gaan schrijven. Zoek uit wat werkt voor jou en ga gewoon aan de slag. Het loont de moeite, echt waar!

Wat doe jij als je zo’n dag hebt? Ga je er toch voor, of stel je je afspraak met jezelf uit? En hoe zorg jij dat je je weer beter gaat voelen? Wil je het hieronder eens met me delen, vind ik leuk! Ik ga zo even een dansje doen in mijn woonkamer (op het enige plekje waar niemand me kan zien, dat dan weer wel). Ik heb playlists met vrolijke muziek en met dansmuziek, die zet ik dan op en ik ga gewoon even bewegen. Heb ik daarna weer meer energie en voel ik me vrolijker!

Kom je er toch niet uit met je blogs of je andere teksten? Neem dan contact met me op, plannen we een gratis en vrijblijvend Skype- of telefoongesprek in!

Ik help je met liefde!

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>