• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Bloggen een kwestie van mindset?

oktober 23, 2017

Bloggen een kwestie van mindset?

Mindset… Het woord zou je ondertussen je neus uit kunnen komen. Iedere ‘goeroe’ gebruikt het te pas en te onpas en dan zou ik je vertellen dat ook bloggen een kwestie van de juiste mindset is? Nee toch?

Ja dus, sorry! In zekere zin heeft met regelmaat bloggen namelijk alles te maken met je mindset. Als jij je makkelijk laat beïnvloeden door alles wat er om je heen gebeurt, kun je heel veel redenen vinden om bloggen uit te stellen of zelfs helemaal niet te bloggen. Zo kreeg ik vanochtend toen ik net met mijn vingers boven het toetsenbord zat, een appje van een klant of het me lukte vandaag de teksten voor haar website nog te versturen, omdat de website binnenkort live gaat en ze de tijd wilde hebben om nog zaken aan te passen. Ik ben gelijk voor haar aan de slag gegaan, MAAR ik zit nu ook nog braaf te bloggen, omdat ik dat nu eenmaal ingepland had voor vandaag.

Had ik dan al inspiratie toen ik met mijn vingers boven het toetsenbord zat? Nee, helemaal niks vandaag! Vandaag heb ik het zelfs in de groep gegooid, ik heb een oproepje geplaatst op mijn Facebook pagina waar ik eens over zou bloggen. Eén van de resultaten daarvan, gaf me de inspiratie om dit stukje te schrijven. Zo gemakkelijk kan het zijn.

Sowieso hoeft geen inspiratie geen reden te zijn om niet te bloggen. Daar komt dan die ‘mindset’ weer om de hoek kijken. Natuurlijk moet je wel ergens over schrijven en moet je blog ook nog eens waardevolle content bevatten. Dat vindt niet alleen je ideale klant, maar ook Google belangrijk. Het is alleen zo dat die waardevolle content soms pas komt als je aan de slag gaat. Ik schreef hier al eerder over.

Geen tijd hoeft ook geen excuus te zijn. Mijn moeder was vast niet de enige die weleens riep: “Dan maak je maar tijd!” als ik bijvoorbeeld ‘geen tijd’ had om mijn kamer op te ruimen. Ik roep het zo vaak: Zorg dat je het inplant! Je plant ook andere belangrijke zaken voor je onderneming in, neem ik aan. Plan ook het bloggen in, dan maak je er tijd voor.

Dus zorg dat je je ‘mindset’ (laatste keer in dit bericht, ik beloof het) aanpast. Zorg dat je bloggen net zo belangrijk gaat vinden als ik het vind, vindt Google namelijk ook!

Hulp nodig bij je blog, nieuwsbrief of andere teksten? Klik dan hier.

Ik help je met liefde!

gerelateerde berichten


You had me at hello

You had me at hello

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Is alles NU oké in jouw wereld?

Is alles NU oké in jouw wereld?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>