september 3, 2018

Boeit me nikssss

“Boeit me nikssss” slist onze jongste tegen ons als iets hem niet interesseert. Het betekent: ‘Einde discussie’. Het boeit hem niet en daarmee basta! Als je kind het tegen je zegt, kan het best wat irritant zijn, maar als ondernemer zouden we dit veel vaker moeten denken. Wat ons bijvoorbeeld niet zou moeten boeien, is de mening van iedereen die niet onze ideale klant is.

Je oma, je partner, je vader

Natuurlijk wil je feedback op je teksten, voor je site, je blog. Graag zelfs, maar vraag het dan niet aan je partner, je oma, je vader, of wie dan ook die niet je ideale klant is. Ze mogen het lezen, als ze per se willen, maar hun mening moet er niet toe doen, of die nu jubelend is of ze je juist neersabelen, het maakt niet uit. Alleen de mening van jouw ideale klant doet ertoe. Dat is degene die moet denken: Jeetje, dat gaat over mij!
Ik zou zelfs durven zeggen dat jouw partner in 99% van de gevallen niet je ideale klant is, dus als die de tekst fantastisch vindt en er helemaal door aangesproken wordt, klopt er waarschijnlijk iets niet aan je tekst. En als die het helemaal niets vindt, zit je misschien wel op het juiste pad. Had je het zo al eens bekeken?

‘Wat is je site mooi’

Vinden buitenstaanders je site heel mooi? Leuk voor ze, maar heeft geen boodschap voor jou. Mooi is ook echt niet het belangrijkste, aansprekend is het belangrijkste, voor diegene voor wie jij het geschreven hebt. Voor jouw ideale klant, die jij, als het goed is, tot in de puntjes uitgewerkt hebt.

‘Het leek wel of het over mij ging’

Soms krijg je van die pareltjes van reacties nadat je een blogbericht hebt gepost. ‘Het leek wel of dit stukje alleen over mij ging, ik ervaar het precies zo.’ Dat zal negen van de tien keer van je ideale klant zijn en dan weet je dat je goed zit. Dat is de enige die je hoeft te raken, want dan weet zij dat jij degene bent die haar echt begrijpt (kan ook een man zijn natuurlijk, maar mijn ideale klant werkt meestal met vrouwen 😉). Dan durft ze je steeds meer te vertrouwen en zal ze je uiteindelijk genoeg vertrouwen om met je in zee te gaan.

Dus voortaan als negen mensen jouw teksten niet goed genoeg vinden en die negen zijn niet jouw ideale klant, denk dan: Boeit me niks! En luister naar die tiende die het wél aansprak.

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

Wat ik over transformatie leerde van het overwinnen van mijn strijd met migraine

Wat ik over transformatie leerde van het overwinnen van mijn strijd met migraine
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>