• Home
 • |
 • Blog
 • |
 • De enige manier om klanten aan te trekken waar je blij van wordt

december 8, 2019

De enige manier om klanten aan te trekken waar je blij van wordt

Van de week las ik op Facebook weer een tekstje dat erop neerkwam dat als je je fake voordoet, de groep mensen die jou een leuk mens vindt, groter is dan als je echt en authentiek bent. Daar ben ik het zo ontzettend niet mee eens! Toen ik (opnieuw) begon met schrijven, inmiddels bijna tien jaar geleden, begon ook mijn nieuwe pad. Ik leerde ieder laagje dat ik afpelde van mijn oude zelf meer mijzelf te zijn. Ieder laagje mijzelf meer te accepteren. Tot ik bij een persoon kwam die ik zelfs leuk kon vinden. Waar ik van kon houden. Wat een openbaring was dat!

Een eenzame weg?

Het leek in het begin een wat eenzame weg te worden, hoewel ik het enorme geluk heb dat ik een man en familie heb die mij altijd steunen, zelfs als het pad dat ik kies niet altijd het makkelijkste is.
Maar als jij meer en meer jezelf wordt, dan zullen er zeker mensen afvallen. Ik verloor bijvoorbeeld iemand die ik als een van mijn beste vriendinnen beschouwde. We waren geen vibrational match meer, zaten niet meer op dezelfde frequentie. Niet dat de mijne ineens beter was dan de hare, maar wel anders, waardoor het niet meer goed voelde. Toch had ik vanaf het begin af aan berichtjes van mensen bij wie wat ik deelde volledig paste. Die zich aangesproken voelden, zichzelf herkenden. ‘Alsof je dit speciaal voor mij schreef’ las ik regelmatig onder mijn berichten, of in mijn mailbox. En er dienden zich nieuwe mensen aan om mij heen. Mensen van wie ik volledig mijzelf mocht zijn. Mensen die het niet eens accepteren als ik me anders voor doe, omdat hun voelsprietjes dat gelijk oppikken.

Klanten

En zo dienden zich, naast nieuwe vrienden, ook ineens klanten aan die voelden dat mijn boodschap resoneerde bij hen. Eén van mijn klanten van het allereerste uur help ik nog steeds. Ik heb weliswaar een heel andere rol dan in het begin, maar ik werk nog steeds voor haar en met heel veel plezier. Ook zijn er mensen die al vanaf 2017 op mijn maillijst staan en (nagenoeg) iedere mail lezen, hoe cool is dat? (Ben jij iemand van het eerste uur, dank je wel!!!) Natuurlijk vallen er ook mensen af. Ik groei door en zij ook en soms is het dan ineens geen match meer en dat is meer dan oké. Ik hou er zelf ook van om dingen los te laten als ze niet meer goed voelen, waarom zou ik dat een ander misgunnen, omdat ik geen uitschrijvingen wil op mijn maillijst? Zolang mijn boodschap aanslaat, heerlijk! Maar als dat niet meer zo is, neem ik met evenveel liefde afscheid van mensen als waarmee ik ze verwelkomde. Zo hou je het puur.

Laat jezelf zien!

In mijn ogen is de enige manier om mensen om je heen aan te trekken die echt bij je passen – dus ook klanten waar je hart van gaat zingen – om niet alleen steeds meer jezelf te zijn, maar dat ook volop uit te dragen. Jezelf te laten zien, precies zoals je bent. Mensen houden van authenticiteit en gaan ‘aan’ op mensen waarin ze zich herkennen. Of je dus nu een enthousiaste babbelbox bent, of juist de rust zelve, of de humor doordringt in alles wat jij doet of schrijft of je juist wat serieuzer bent, er is een markt voor precies wie jij bent. Die vind je door jezelf te laten zien. Maar om dat te kunnen doen, mag je eerst jezelf leren accepteren, precies zoals je bent. Want pas als jij blij wordt van jezelf, zul je jezelf durven laten zien. Sterker nog: Pas als jij blij wordt van jezelf, zullen anderen blij van je worden en met liefde aanhaken bij jouw nieuwe fanclub.
Wanneer word jij enthousiast lid van je nieuwe fanclub?

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Niemand is 100% licht

Niemand is 100% licht

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?
 • misschien ben jij mijn schatkistje?
  In deze morgen begon de dag met lezen wat geschreven staat.
  De woorden spaken me aan …om daar iets mee te kunnen en te mogen doen.
  Al moet de eerste stap nog worden gezet… tot u , zal ik u blijven volgen.
  Met schrijven wil ik doorgaan als dat in mijn vermogen blijft.
  Dank voor alle mooie woorden waar ik u veel geluk toe wens.

  • Bedankt voor je mooie reactie, Cathja. Wat fijn dat ik heb mogen raken! En uiteraard heel graag gedaan!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >