• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • De perfectie achter de imperfectie

december 3, 2018

De perfectie achter de imperfectie

Kijk nou wat een rode neus! Die spleetjes van oogjes…. En je ziet mijn tandvlees helemaal. Wat een stomme foto! Zo had het gesprek in mijn hoofd kúnnen gaan toen ik keek naar een foto die mijn zwager een paar weken terug van me maakte als onderdeel van een korte fotoshoot. Maar ik besloot er anders naar te kijken en postte de foto zelfs op Instagram en Facebook afgelopen weekend. Want ik besloot te zien: Wat een lol had ik daar. Ik lach voluit. Wat fijn dat ik dat kan, zo voluit lol hebben en genieten. Wat een vrolijke foto van een stralende vrouw! Alles wat ik eerder noemde klopte ook, maar ik nam het besluit om anders te kijken, met compassie. Ik keek naar mijn kracht.

Het perfecte plaatje is vaak nep

Hoe vaak zien we tegenwoordig niet de ‘perfecte plaatjes’? Niet alleen de foto’s, maar ook de teksten. ‘Kijk mijn leven eens fantastisch zijn? Met mijn dikke auto?’ (En is ie van jou, of van de bank, omdat je hebt moeten lenen?) ‘Ik verdriedubbelde mijn omzet dit jaar’ (Maar wat was je omzet dan vorig jaar?) ‘Kijk mij eens superhappydepeppie leven?’ (En de dagen daarna, dat je er een familiepak zakdoeken doorheen snotterde omdat je je zo rot voelde?) ‘Kijk mij eens, met mijn engeltjes in vlekkeloze kleertjes’ (Dat je vijf minuten daarna er helemaal doorheen zat omdat je het helemaal niet zo gemakkelijk hebt, als alleenstaande mama met drie gevoelige kids, heb je maar even verzwegen). Ik zeg het vaker, ik hou van echt, van rauw, van puur.
Even voor de duidelijkheid, ik veroordeel niemand dat ze de mooie kant van het leven willen laten zien, maar waar blijft die andere kant? Het echte leven?

Coach

Ik volgde lang een coach die heel, echt heeeeel veel berichten postte. Als ik heel eerlijk ben, heeft ze me in al die tijd één keer weten te raken. Maar één keer in honderden berichten! Dat kwam omdat ze toen postte over hoe boos ze soms was op alles, het leven, zichzelf, andere mensen. En ik voelde een diepe zucht van herkenning. Jaaaaa, dat heb ik ook weleens, dan ontplof ik bijna, terwijl ik helemaal niet zo in het leven wil staan. Zelfs zij heeft het soms even niet voor elkaar! Soms kan ik die blogberichten van mijn klanten moeilijk lezen. Omdat ze zo écht zijn, dat de tranen in mijn ogen staan. Denk je dat ik daar veel aan verander als ik de tranen weggeveegd heb? No way! Vaak zijn ze nagenoeg perfect, precies zoals ze zijn. Omdat ze de perfectie achter de imperfectie laten zien. (En zo vaak zien die lieve vrouwen die ik coach dat pas als ik ze erop wijs.)

Niet over elk akkefietje

Uiteraard zegt dit niet dat je over ieder akkefietje moet gaan bloggen. Maar, één van de belangrijkste vragen die je jezelf kunt stellen als je wilt bloggen vanuit je hart is: Wat raakte mij de afgelopen tijd? (dat kan natuurlijk iets heel moois zijn, maar ook iets moeilijks) Als iets jou echt raakte én je er met compassie naar kunt kijken én je het op kunt schrijven vanuit je kracht, dan heb je goud in handen.

Hoef je alleen nog maar te leren hoe je dat zo aansprekend mogelijk op papier zet en daar help ik je met liefde mee. Als je nu écht eens wilt beginnen met bloggen vanuit je hart, kijk dan eens naar mijn spiksplinternieuwe ‘Start from the heart.’ Kijken we samen hoe we jouw enge groene schrijfmonster een flinke tets op zijn kop kunnen geven, zodat je nu echt start.

En mocht je nu heel erg nieuwsgierig zijn geworden naar die ‘perfect-imperfecte’ foto? Hier (Instagram) of hier (Facebook) vind je hem.

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Niemand is 100% licht

Niemand is 100% licht

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>