februari 25, 2017

Durf jij te stralen?

Onze maatschappij maakt het ons soms maar moeilijk. We mogen niet falen, maar ook als we teveel stralen, worden we daarop afgerekend. Hoeveel mensen durven nu echt hun kop boven het maaiveld uit te steken? En toch is dat precies wat we als ondernemers nodig hebben: zichtbaar zijn. De succesvolste ondernemers die ik ken, durven zichtbaar te zijn. Ze werken hard, maar ze laten zich ook zien. Dat sommige mensen dat niet aankunnen, dat nemen ze voor lief. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk, maar het hoort er wel bij.

Hoe meer jij je laat zien, hoe meer jij durft te stralen, hoe groter je bereik. Een groot bereik is fijn, maar ook eng. Want er zullen altijd mensen zijn die je dat niet gunnen. Of mensen die je niet bij kunnen benen als jij vooruit blijft gaan. En hoe meer jij durft te sprankelen, hoe groter die kans is.

Ik merk het zelf soms ook, hoe harder ik vooruit wil, hoe meer sommige mensen aan me willen trekken om me te houden waar ik ben. Maar ik ben er klaar mee. Ik wil vooruit. Wie bij me wil blijven zal dus mee moeten, of een manier moeten vinden om er toch mee om te gaan. Dat niet iedereen dat kan, is verdrietig, maar soms onvermijdelijk. Ze zeggen dat je een afspiegeling bent van de vijf mensen die je het meest om je heen hebt. Dan wil jij toch ook zorgen dat diegenen die overblijven je inspireren en motiveren?

Om vooruit te kunnen met je onderneming, zul je jezelf dus “moeten” (geen fijn woord, maar ik weet toch echt even geen alternatief) laten zien. Bloggen, artikelen en nieuwsbrieven schrijven. Video’s en foto’s posten, misschien podcasts. Doodeng (hebben jullie mijn eerste video al online gezien? Nee? Ik ook niet!), maar wel goud waard! Letterlijk, want hoe meer jij je sprankelende zelf laat zien, hoe meer je onderneming zal groeien. Dus, trek de stoute schoenen aan en laat je zien!

Heb je nu toch nog teveel last van straal- of faalangst op het gebied van schrijven? Neem dan eens contact op met mij. Ik help je graag mooie, correcte teksten te schrijven, waarin jij helemaal je sprankelende zelf kunt blijven!

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

Wat ik over transformatie leerde van het overwinnen van mijn strijd met migraine

Wat ik over transformatie leerde van het overwinnen van mijn strijd met migraine
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>