• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Faalangst, straalangst en de stemmetjes in je hoofd

december 11, 2017

Faalangst, straalangst en de stemmetjes in je hoofd

Ik heb het gedaan. De stoute schoenen aangetrokken en gewoon die mail verstuurd. Ik dacht het al een tijdje als ik haar blog las: ‘Een komma hier, een punt daar, dit woord weg en de tekst zou veel beter leesbaar zijn. En als ik haar mocht helpen, zouden die d/t/dt foutjes ook niet meer voorkomen.’ Maar ja, zeurde een stemmetje in mijn hoofd, wie mailt er nu een succesvolle coach dat je haar kan helpen haar goed gelezen blog nog beter te maken? Wie ben ik om dat te doen? Tot vorige week. Ik las een heel goed blogbericht van haar, maar moest sommige zinnen toch een paar keer lezen. Was het nog steeds een supertekst, met een hele waardevolle boodschap, maar toch zag ik kansen en besloot te mailen.

Ik kreeg een mail terug dat ze het zo tof vond dat ik durfde te mailen! Ik mocht een tekst aanpassen voor haar om te laten zien wat ik kan. Maar toen kwamen de stemmetjes in veelvoud terug. Ik kan die tekst vast niet goed genoeg aanpassen. Ik zal te weinig aanpassen, of te veel. Ik zal haar tegen het hoofd stoten. Allerlei gedachten passeerden de revue. Stemmetjes uit een ver verleden, die ik normaal met gemak het zwijgen kan opleggen, lieten zich luidruchtig horen.

Toen was het nog niet klaar, want na de faalangst, kwam de straalangst. Wat nu als ik het juist heel goed doe? Wat als ze met me in zee wil? Ze is wel bekend en heeft veel klanten. Bovendien schrijft ze veel, kan ik het werk dan wel op tijd af hebben? Wordt het niet te druk? Zo lag ik gisterenavond in bed, eerst proberend de faalangst het zwijgen op te leggen en toen de straalangst. Uiteindelijk lukte het me de slaap te vatten.

Vanochtend heb ik de tekst geredigeerd. Best veel aangepast, maar zeker niet alles. Ik hoor nog steeds haar stem als ik de tekst lees. Geen idee of ze met me in zee wil, maar nu maakt het me ook niet meer uit. Ik heb laten zien wat ik kan. Nu is het aan haar om te kijken of het bij haar past.

Ik weet dat veel ondernemers die willen bloggen of teksten schrijven voor hun site ook dit soort stemmetjes in hun hoofd hebben. Ben ik wel goed genoeg? Kan ik dit wel? Wat nu als ik foutjes in mijn blog laat staan? Wat nu als er een foutje op mijn homepage staat? En sommigen hebben ook de straalangst stemmetjes. Als ik echt goed schrijf en veel mensen bereik, wordt het vast veel te druk! Dan heb ik helemaal geen tijd meer over voor mijn gezin!

Wat de faalangst betreft: Ja, je bent goed genoeg. Ja, je kunt het en het is tijd dat je het laat zien. En als je teksten schrijven moeilijk vindt, of veel foutjes maakt, dan help ik je met liefde! Neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend Skype- of telefoongesprek!
Wat de straalangst betreft: Meestal loopt het echt niet zo’n vaart. Net zoals ik niet ineens 80 uur in de week zal moeten gaan werken als deze potentiële klant bij mij start, zul jij ook niet ineens omkomen in het werk als je goed en regelmatig blogt, dus doe het maar gewoon.

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Is alles NU oké in jouw wereld?

Is alles NU oké in jouw wereld?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>