• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Hou jij van ‘jouw alleen’?

januari 27, 2023

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Nee, dit is geen spelfout. Het is iets dat ik pas hoorde dat gelijk bij mij resoneerde: “It’s about truly loving your alone.”

Ik voelde: Dat is het! Als het je lukt om van ‘jouw alleen’ te houden. Van het alleen zijn. Van het jezelf zijn. Van wie je bent als er niemand is om voor te zorgen of je liefde te geven (behalve jijzelf). Als dat je lukt, dan heb je goud in handen.

In dat alleen kom je namelijk ook alles van jezelf tegen. Je liefde, je licht, maar zeker ook je duister, je schaduw. Je kracht en je zwakte. Je parels en je rafelrandjes. Als het je lukt om al die kanten van jezelf te omarmen, om te staan voor wie jij ten diepste bent, in al je facetten.

Dan maakt het je niet meer uit of alles wat je doet perfect is.

Dan raken de meningen van anderen je minder.

Dan hoef je je niet meer kleiner te maken dan je bent.

Dan mag je stralen zoals alleen jij kunt.

Houden van alles in jouw alleen, dat is zelfliefde

Dát is zelfliefde. Het is niet het houden van de pracht en praal in jou, het is houden van alles. Onvoorwaardelijke liefde voor jezelf. En van daaruit kun je ook alles zichtbaar laten worden, vanuit kracht. Dan kun je voluit jouw energie delen. En dat is waar de echte magie zit. Dan word je onweerstaanbaar.

Het gaat om energie

Het is de energie waar het om draait. Daarom is het ook zo mooi als jij vanuit je hart durft te delen. Als je met je snoet online durft. Als je video’s durft op te nemen, of zelfs ergens op een podium klimt, mensen krijgen dan je energie mee. En dan maakt het niets meer uit of je misschien af en toe struikelt over je woorden, of je enorm klotsende oksels hebt, of een pukkel op je neus.

Laagjes afbreken

Ik kan het weten, want ik hou tegenwoordig (na veel vallen en opstaan) van mijn alleen. Ik vind mijzelf prima gezelschap en kan steeds beter zelfs mijn donkere momenten accepteren en leer ze zelfs langzamerhand omarmen. Je hoeft het ook niet allemaal in één keer te kunnen. Het zijn de laagjes die je om je hart hebt gebouwd die je langzamerhand afbreekt, om uiteindelijk te komen bij de prachtige kern van wie jij bent.

Heb jij jouw alleen al omarmd?

gerelateerde berichten


Ode aan de misfits van de maatschappij

Ode aan de misfits van de maatschappij

Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Niemand is 100% licht

Niemand is 100% licht
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>