• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Is alles NU oké in jouw wereld?

maart 24, 2022

Is alles NU oké in jouw wereld?

Een aantal weken geleden zat ik er een paar dagen helemaal doorheen. Dat is uitzonderlijk voor mij, want ik stuiter meestal vrij snel weer terug in een goede energie. Maar ik voelde zo goed hoe veel angst er was in het collectieve veld. Ik kijk zelf al jaren geen nieuws meer en ik probeer me echt buiten dingen als oorlog te houden. Ik heb er een beetje over gelezen, maar het enige dat er steeds in mijn hoofd klonk was: Niets is wat het lijkt. Dus daar heb ik het voor mezelf maar bij gehouden. Ik hoef niet te weten hoe het precies zit, want daar komen wij als gewone burgers waarschijnlijk niet eens echt achter. Kun je naïef vinden, maar voor mij is het puur zelfbehoud.

Naar buiten

Maar ondanks dat voelde ik angst en die angst was niet van mij. Tenminste, misschien was ie dat wel, maar niet van hier en nu. Dus ik vroeg, zoals ik tegenwoordig wel vaker doe aan iets of iemand (de bemoedigende stem die ik soms ‘hoor’): Wat kan ik doen? Het antwoord: Ga naar buiten. Dus dat deed ik braaf. Ik liep naar het water hier in de buurt en zette mooie, hoopgevende muziek op (I believe van Sam Garrett is een aanrader, of Blessings van Hollow Cove). Dus daar zat ik op een rots aan de waterkant, met die muziek via mijn headset in mijn oren. En ik vroeg mij af: Is nu, op dit moment, alles oké in mijn wereld? En ja, dat was het. Alles was meer dan oké in mijn wereld op dat moment, alles was zelfs goed, vredig en een en al liefde.

Alles is nu oké

Dus als de wereld je overweldigt, kun je dat altijd doen. Ga de natuur in en stel jezelf de vraag: Is alles nu, op dit moment en op deze plek, oké in mijn wereld? Zo vaak is het antwoord ja, terwijl buiten jou er van alles gebeurt. In jouw wereld en in het NU is er vaak niets aan de hand. Natuurlijk speelt er veel. Maar eigenlijk was dat altijd al zo. Nu zorgen ze alleen dat we het ook zien. Maar we hoeven ons er niet door op te laten slokken. Natuurlijk kun je, als je dat wil en als dat voor jou wel goed voelt, veel meer op de hoogte blijven dan ik, maar je hoeft het je niet te laten overweldigen. Check regelmatig bij jezelf of in jouw wereld en in het NU alles nog goed is. Soms is dat niet zo en zelfs dat is oké en mag er zijn. Maar blijf bij wat jou dient, blijf bij wat bij jou past en kies je focus wijs. Dan zul je zien dat alles meestal gewoon al goed is, precies zoals het is.

gerelateerde berichten


De privacy van je klanten is heilig!

De privacy van je klanten is heilig!

Het geheim om klanten te maken, rechtstreeks uit je blog

Het geheim om klanten te maken, rechtstreeks uit je blog

Wie zit er nu op mij te wachten?

Wie zit er nu op mij te wachten?

Het eeuwige gevecht tussen hoofd en hart

Het eeuwige gevecht tussen hoofd en hart
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>