• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Italiaanse taferelen in een Duitse keuken

augustus 28, 2017

Italiaanse taferelen in een Duitse keuken

Laatst ging ik met mijn man heerlijk een avondje uit eten bij een pizzeria in Duitsland, waar wij vlakbij wonen. Het was druk en de serveerster bood meerdere keren haar verontschuldigingen aan dat het allemaal lang duurde en niet alles volgens plan verliep.
Op een gegeven moment kwam ze zelfs melden dat het allemaal nog wat langer zou duren. De koks hadden onenigheid gehad en de Italiaanse kok was weggestormd! Ik vond het grappig, ondanks mijn knorrende maag, dat zijn Italiaanse temperament ook in Duitsland niet gesust was. Bovendien komen mensen juist voor dat authentieke Italiaanse in zo’n restaurant. Zonder deze temperamentvolle kok zou het restaurant vast minder goed lopen.

Ik zag daar een les voor ondernemers in.

Ik schrijf vaker over hoe belangrijk het is dat je authentiek bent en laat zien wie je werkelijk bent, maar dit was weer een mooi voorbeeld. Dit restaurant zou minder succesvol zijn zonder de Italiaanse kok, zelfs al kan zijn warmbloedigheid ervoor zorgen dat iedereen het eten wat later heeft. Jouw onderneming lijdt eronder als jij niet authentiek bent. Hoe meer jij jezelf bent, hoe meer mensen jou kunnen leren kennen en hoe meer mensen echt met jou, precies zoals jij bent, in zee willen.
Nu raad ik je niet aan om weg te stormen bij je klanten, maar wel om echt te laten zien wie jij bent, zonder maskers, of, zoals het zo populair is op social media tegenwoordig: #nofilter. Gewoon jij, zonder poespas, pre

cies zoals je bent. Doe dit in alles wat je doet, op je site, in je e-mails, in je blog, in je vlog of Facebook Live en tijdens het netwerken.

Heb je hulp nodig om jouw teksten authentiek en goed op papier te krijgen, neem dan contact met mij op.Je hoeft alleen maar op de belachelijk groene knop te klikken en je mail staat al klaar!

Ik help je met liefde.

ps. Met ons eten kwam het ook nog goed, de kok stond later gewoon weer in de keuken en de pizza was heerlijk, zoals altijd.

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Little Miss Sunshine: Mijn valkuil én mijn superkracht

Little Miss Sunshine: Mijn valkuil én mijn superkracht
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>