juli 4, 2017

Ja, ik wil wel, maar ik…

Ik kom de slaapkamer van mijn oudste binnen. Een half uurtje geleden zou hij zich al aan gaan kleden, want we moeten zo weg. Hij is in zijn ondergoed aan het spelen. Als ik een beetje boos word – ik heb het hem immers al zes keer gevraagd – roept hij gelijk “Ja, ik wilde wel, maar ik raakte steeds afgeleid.” Zo heeft hij altijd een excuus, dit was nog een van de minst originele. Als volwassene vinden we dit vaak best irritant van onze kinderen, maar wanneer was de laatste keer dat jij een excuus verzon?

Ik hoor ze namelijk heel vaak van collega ondernemers. “Ja, ik moet eigenlijk werken aan mijn webteksten, maar ik was zo druk met andere dingen.” “Ja, ik moet eigenlijk bloggen, maar ik kan me er niet toe zetten.” “Ja, ik moet eigenlijk wel wekelijks een nieuwsbrief schrijven, maar ik had geen inspiratie.”. Tientallen redenen kunnen we verzinnen om het niet te doen, maar soms moet je gewoon jezelf even een liefdevolle schop onder je achterste geven en het gewoon gaan doen.

Want als je schrijft (nieuwsbrieven/blogs/artikelen):

  • Verhoog je je zichtbaarheid (klanten komen je tegen, Facebook deelt je berichten vaker, klanten worden herinnerd aan je bestaan en wat je doet)
  • Verhoog je je expertstatus (mensen herkennen en erkennen jouw expertise als ze steeds iets van jou lezen waarin jij je profileert)
  • Verhoog jij je omzet (als je teksten aanspreken en mensen ze vaker tegenkomen, ‘kopen’ ze sneller bij je)

Ja, maar ik heb geen discipline.”
Dan plan je wekelijks of een aantal keren per maand een uur in dat je gaat schrijven. Je blokkeert tijd in je agenda en je gaat ervoor zitten. Pen of laptop in de aanslag en gaan!

Ja, maar dan heb ik nog steeds geen inspiratie.”
Lees mijn andere blog hierover, daarin geef ik tips.

Ja, maar ik heb geen tijd. Ik doe namelijk uren over één goede nieuwsbrief.
Dan schrijf je een ruwe opzet en schakel je iemand in om je te helpen. Een goede tekstschrijver (ik ken er wel een ;-)) kost schrijven veel minder tijd dan het jou kost. Die haalt jouw foutjes eruit, maakt je tekst mooier en zorgt dat je tekst pakkend is en klaar is om online te zetten. Kost jou maar pakweg een half uurtje, de rest besteed je uit. Die tijd kun jij mooie besteden aan je onderneming. Kun jij geld verdienen, terwijl er voor jou geschreven wordt!

Ja, maar ik kan niet correct schrijven.”
Geeft niks, je kunt of iets op papier zetten (met foutjes en al), of je tekst inspreken en dan laat je je helpen.

Ja, maar ik krijg mijn gevoel niet onder woorden.”
Dan spreek je je gevoel in, of je probeert het zo goed mogelijk op te schrijven en dan stuur je het naar mij. Ik vertaal jouw gevoel en beelden naar taal en schaaf aan je tekst tot jij tevreden bent. (ik kan hier wel heel braaf “tekstschrijver” blijven opschrijven, maar ik ken geen anderen die dit specifiek doen).

Kijk eens bij mijn aanbod wat ik voor je kan betekenen als je een van bovenstaande excuses hebt. En wil je sparren over of ik wat voor je kan betekenen – bijvoorbeeld als jouw excuus er nog niet bij staat – dan vul je mijn contactformulier in.

Neem maar van me aan dat ik zelf ook weleens uitstelgedrag heb, of excuses verzin. Sterker nog, op het moment heb ik zo’n goede reden om niets te doen, dat als ik het jullie zou laten weten, jullie me een maand vrij zouden gunnen. Maar ik schrijf toch!

Omdat ik iets te delen heb.

Omdat ik jullie wil aanzetten tot actie.

Omdat ik mijn werk het leukste werk vind dat er is.

En natuurlijk omdat ik niet wil dat jullie vergeten dat ik besta.

Dus ga aan het werk! En lukt het je niet alleen, dan vraag je mijn hulp. Ik help je met liefde!

gerelateerde berichten


You had me at hello

You had me at hello

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

Wat ik over transformatie leerde van het overwinnen van mijn strijd met migraine

Wat ik over transformatie leerde van het overwinnen van mijn strijd met migraine
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>