• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

januari 13, 2022

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

Bedenk jij, net als ik, aan het begin van het jaar wat er extra belangrijk voor je is dat jaar? Een soort jaarthema? Dit jaar is een van mijn jaarthema’s zelfliefde en vandaag zorgde dat ervoor dat ik direct weer een dagje afstapte van mijn gezonde ochtendroutine. Ik was namelijk weer begonnen met hoepelen in de ochtend, gevolgd door een EFT (Emotional Freedom Technique, werkt voor mij vaak fijner dan meditatie) oefening van Brad Yates. Ik sprong om 07:05 gelijk mijn bed uit, niet snoozen, en dan ging ik hoepelen. Vandaag voelde dat, door een duidelijk signaal van mijn lichaam gisteren, niet goed. Dus ben ik heel langzaam opgestart, gevolgd door EFT. En ik doe alles op een heel rustig tempo, omdat mijn lichaam erom vraagt. Misschien bereik ik daardoor niet alles wat ik wilde bereiken vandaag. Dan is dat maar zo. Ik heb voor mezelf duidelijk prioriteiten gesteld en weet wat per se af móet vandaag en dat gaat me lukken!

Zelfliefde juist ook voor anderen

Dat klinkt een beetje tegenstrijdig, dat snap ik, maar die zelfliefde die ik dit jaar nog meer wil omarmen, is niet alleen voor mijzelf goed. Want als ik beter voor mezelf zorg, heb ik ook meer te geven. Zo hebben bijvoorbeeld mijn kinderen veel meer aan me als ik niet steeds uitgeschakeld ben omdat ik te veel van mezelf heb gevraagd. En hebben mijn klanten meer aan mij als ik er volop en in mijn volle energie voor hen kan zijn. Dus hoe egoïstisch het voor sommigen ook klinkt, ik doe dit juist niet alleen voor mijzelf.

Loslaten van routine en strategie

Het grappige is dat ik deze week een training van Veronique Prins volg en daardoor juist net een dagplanning had gemaakt, waar ik me nu dus helemaal niet aan houd, omdat ik alles langzamer doe en heb gekozen voor een wandeling in mijn – normaal gesproken – kwartiertje pauze, waardoor ik dus veel meer tijd kwijt was. Ik ga ook nogal in tegen haar hang naar een strakke routine en strategie, die voor haar perfect werkt, maar voor mij niet altijd. Maar ik blijf wél stappen zetten, alleen wat langzamer dan anders. Zo had ik beloofd dit te schrijven en delen vandaag en doe ik dat dus wel, alleen wat later dan gepland 😊.

Wat is jouw jaarthema?

We zijn nu bijna twee weken onderweg in het nieuwe jaar en ik wil je uitnodigen ook eens na te denken over de vraag wat jouw jaarthema is, als je dat niet al gedaan hebt. En als je het wel gedaan hebt, kun je dan eerlijk zeggen dat je dit ook belangrijk hebt gemaakt tot nu toe? Of ben je er stiekem alweer aan voorbij gelopen?

En heb jij jezelf ook op je lijstje met prioriteiten staan dit jaar? Voor jezelf én voor anderen?

Misschien kun je momentjes in je agenda plannen om eens bij te houden of je nog op koers bent. Een kleine check bij jezelf: hou ik me nog aan mijn intentie om (bijvoorbeeld) goed voor mijzelf te zorgen dit jaar? Zo hou je steeds voor ogen of je nog op de juiste weg bent.

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Wat als ik zou liefhebben wat ik altijd heb vervloekt?

Wat als ik zou liefhebben wat ik altijd heb vervloekt?

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>