juli 22, 2019

Je moet helemaal niets!

Zeker nu niet

“Als ik zeg dat jij links moet, dan ga je rechts” zei mijn moeder altijd. Hoewel ik tegenwoordig eigenlijk alleen nog van mezelf dingen ‘moet’, kan ik er nog steeds een beetje dwars van worden. Hoezo moet ik dat? Ik moet helemaal niets! Zo rond de vakantieperiode wordt er nog weleens wat ‘moeten’ om je oren gegooid. Je moet voluit relaxen in je vakantie, werken aan je bedrijf doe je maar op een ander moment. Of: Je moet juist wel bloggen in je vakantie en vooral ook blijven posten op social media, je bedrijf mag niet stilstaan als jij even weg bent. En voor beiden is (heel) wat te zeggen, maar wat mij betreft is het enige dat je ‘moet’, je aanpassen aan wat voor jou goed voelt.

Doe wat bij jou past

Heb jij ineens bakken inspiratie in de vakantie en wil je graag bloggen, dan blog je lekker. Het kan heel goed gebeuren dat de vakantie jou enorm inspireert. De gezelligheid op de camping. De onderlinge verbinding met je gezin. Hoe fijn je je voelt met je voeten lekker in het warme zand. Wat bij de zee zijn met jou doet. Je kunt zelf natuurlijk bepalen of je je blog dan ook gelijk wilt posten of dat je dat pas doet als je weer thuis bent. Maar misschien wordt het juist wel heel stil in je hoofd, heb je even niets te delen, heb je genoeg aan ZIJN op vakantie. Ook dat is prima. Je mag genieten, je hoeft niets te doen, het mág.

Maak het jezelf makkelijk

De dames die bij mijn laatste Blogfocus dag waren, hebben lekker hun blogberichten voor de komende tijd al klaar. Die kunnen ze inplannen en dan kunnen ze heerlijk gaan relaxen. Als het je lukt om alvast wat van tevoren te schrijven, kun je dat ook doen. In WordPress kan het sowieso, maar ik neem aan dat het op andere sites ook kan. In WordPress zie je vlak boven ‘publiceren’ staan: ‘Onmiddellijk publiceren’. Daarachter staat ‘Bewerken’, als je daarop klikt, kun je je blogbericht later online laten komen. Ook op Facebook kun je op je pagina inplannen wanneer je wilt dat iets online komt, zo kun je dus wat berichten van tevoren klaar zetten en later publiceren. Mocht je dan nog meer inspiratie hebben en wat willen posten, dan post je gewoon wat extra’s. Des te beter voor je zichtbaarheid!

Het allerbelangrijkste

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dit: ga lekker genieten. Wat je ook doet, welke manier ook bij jou past, je mag lekker gaan ontspannen en volop genieten. Mogelijk krijg je er inspiratie van, mogelijk niet, maar hoe dan ook doet het je goed. Zorg goed voor jezelf, zodat je er straks weer vol goede moed tegenaan kan!

 

gerelateerde berichten


Ode aan de misfits van de maatschappij

Ode aan de misfits van de maatschappij

Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>