• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Je superpowers: Alles wat er niet mocht zijn

november 13, 2020

Je superpowers: Alles wat er niet mocht zijn

Sprankelend, stralend als de zon, vol leven, een lichtbron, oneindig zacht en liefdevol, mega enthousiast, wijs… Het zijn maar een aantal van de kwaliteiten die ik bij mijn klanten zie. Heel vaak zijn het juist de dingen die ze zijn gaan verstoppen toen ze klein waren. Er werd ze verteld: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.’ ‘Maak niet zo’n lawaai.’ ‘Wat ben je toch gevoelig!’ ‘Je bent arrogant.’  ‘Je bent veel te lief.’ ‘Wat een teer zieltje.’ En ga zo maar door. Dus gingen ze al die dingen verstoppen, omdat hun licht te fel straalde voor hun omgeving.

Herkenbaar

Ik was gezegend met een gezin waarin ik mezelf mocht zijn, dat het aanmoedigde. Maar de maatschappij was mij minder gunstig gezind. Toen ik 11 was werd me verteld: “Ik wou dat je dood was.” Toen ik op de middelbare school zat, werd ik door andere meiden beschimpt en genegeerd. Toen ik 21 was zeiden mijn zogenaamde vrienden glashard: “Jij bent veel leuker als je niet jezelf bent.” Ik was een energiek, enthousiast babbelboxje, met een sterke mening. Gevoelig en geraakt door alles om haar heen (wat ik uitte in gedichten en verhalen, maar dat vertelde ik niemand). En dat mocht er niet zijn. Dus ging ik het verstoppen. Het duurde tientallen jaren voor ik dat meisje terug zag zoals ze was. Ze is nog altijd blij dat ze er weer mag zijn en die bullsh*t opmerkingen nu achter zich gelaten heeft (ik deel ze ook alleen om mijn punt te maken).

Superpowers

Heb jij je weleens gerealiseerd dat in die dingen die jij bent gaan verstoppen juist je grootste kracht zit? Daarom noem ik het ook altijd je superpowers. Ooit ben jij je licht gaan dimmen omdat het te fel was voor anderen, maar meer dan ooit is het de tijd om het te laten schijnen. Misschien doe je het al regelmatig, misschien zet je net pas de eerste stapjes, misschien ben je het nu pas aan het overwegen. Waar je ook zit in het proces, het is oké. Je bent precies waar je moet zijn. Zolang je maar beseft dat jij er mag zijn, precies zoals je bent. Met alles wat je in je hebt. Je gekkigheidjes, je gevoeligheden, jouw zachtheid, of juist je vuur. Je bent precies het pakketje dat een ander kan helpen zoals niemand anders kan. En dat pakketje mag er in zijn geheel zijn, niet alleen de stukjes die anderen kunnen verdragen, want er zijn mensen die precies dat hele pakketje nodig hebben. Dus laat het zien. Stapje voor stapje als het moet, maar omarm je superpowers en straal zoals alleen jij dat kunt.

Wat heb jij vroeger verstopt dat jou enorm helpt in je werk?

Weten hoe jij jouw superpowers in kunt zetten om je site aantrekkelijker te maken voor je ideale klant? Doen dan mee met mijn webinar waarin ik je leer Woest Aantrekkelijke Unieke Websiteteksten te schrijven. Op jouw manier en zonder je te hoeven overschreeuwen of te hoeven pushen. Schrijf je hier in.

gerelateerde berichten


Ode aan de misfits van de maatschappij

Ode aan de misfits van de maatschappij

Niemand is 100% licht

Niemand is 100% licht

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Jouw ZIJN als superpower

Jouw ZIJN als superpower
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>