mei 20, 2020

Jij bent raar!

Raar zijn is een superkracht!

“Jij bent raar!” roepen mijn kids regelmatig tegen me. Ze spreken uit wat sommige mensen ook van me vinden, maar niet durven zeggen. Vond ik vroeger erg, inmiddels niet meer. Nu bedoelen mijn zoons het lief, want hier in huis is raar zijn heel gewoon. Alledaags zijn is immers ook maar saai 😉. Bovendien leg ik mijn kinderen uit dat raar zijn juist fijn is.

Hoe raar ben jij?

Zeggen mensen tegen jou ook weleens dat je raar bent? Mooi als het zo is, want raar zijn is een superkracht! Je onderscheiden wordt namelijk ineens zo veel makkelijker! Of het nu voor je social media en je blog is (hoe ben jij anders dan ál die anderen die zich daar laten zien?) of voor je ‘Over mij’ pagina. Jij wilt toch niet een ‘over mij’ die nagenoeg hetzelfde is als die van al je concullega’s? ‘Ik ben heel goed in luisteren.’ ‘Ik help jou weer in je kracht te gaan staan.’ ‘Bij mij mag je jezelf zijn.’ Vast allemaal waar, maar niet onderscheidend. Dus als jij dan een paar gekkigheidjes of opvallende dingen over jezelf kunt noemen, val je gelijk veel meer op.

Post jij weleens over je trademarks?

Voor je blog en je social media kan het ook heel goed zijn om jouw trademarks te benadrukken. Zo zie je op Instagram bijvoorbeeld mensen zich onderscheiden met champagne, gekke bekken, hoe fanatiek ze zijn in sport, dingen die ze belangrijk vinden in het leven (ik postte laatst bijvoorbeeld iets over een duurzaam kattenmandje dat ik had gekregen, daar kan ik heel gelukkig van worden). Ook deel ik af en toe andere posts over mijn kat (soms zelfs met #crazycatlady erbij), post ik weleens iets over mijn favoriete eiland Samos (niet zo vaak meer op mijn zakelijke accounts, bedenk ik me nu), of over mijn inner hippie (zonder de drugs dan hè, maar love and peace gedij ik goed op). Het kan in het begin wat onwennig zijn om over dat soort dingen te posten, maar mensen vinden het leuk om meer over je te weten te komen, kunnen zich met je identificeren én het zorgt ervoor dat je geen ‘eenheidsworst’ meer bent.

Maak een lijstje

Nu kan het nog best lastig zijn om je gekkigheidjes/trademarks te vinden. Een van de beste manieren is heel simpel: Maak eens een lijstje. Vraag vooral anderen deze aan te vullen met leuke gekkigheidjes en dingen die jou nu echt jou maken. Ook leuk is om er een woordwolk van te maken, daar heb je sites voor, maar kan natuurlijk ook gewoon op papier met leuke kleurtjes.

Welke woorden passen nu echt bij jou?

 

 

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>