• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Kippenvel en een brok in mijn keel

oktober 1, 2019

Kippenvel en een brok in mijn keel

Vorige week kreeg ik zulke pareltjes onder ogen! Ik had kippenvel op mijn armen en een brok in mijn keel van trots en ontroering. De blogberichten van een aantal klanten van mijn traject waren zo prachtig geworden! Vrouwen die nog bang waren om zichzelf kwetsbaar op te stellen. Die nog niet wisten of ze goed genoeg konden schrijven en die mij nu zo konden raken met hun teksten, prachtig! Beide dames die mij vrijdag hun teksten mailden beschreven een heftig moment, dat ze echt geraakt had en ik kon niet anders dan met ze meeleven. In mijn ogen is dat wat de beste blogberichten doen, mensen meenemen, mensen raken. Soms voel ik tijdens het lezen mijn keel bijna dichtgeknepen worden, of ervaar ik, tijdelijk, de diepe wanhoop van de schrijfster mee. Daarom hamer ik er ook op dat ze altijd terug keren naar hun kracht. Je wilt je lezers niet zo achterlaten na het lezen van je bericht.

Wat raakt jou?

Als je beeldend schrijft over wat jou raakt, neem je anderen volledig mee in jouw beleving. Natuurlijk hoeft dat niet heftig of confronterend te zijn. Het mag ook juist heel mooi zijn, heel liefdevol, heel blij, of heel zacht. Maar weet dat het er allemaal mag zijn, ook het kwetsbare, of misschien zelfs weleens een keer het harde. Juist in je kwetsbaarheid schuilt vaak je diepste kracht. Als jij een moment beschrijft dat je wanhopig maakte, of dat je het gevoel gaf dat je een stomp in je maag kreeg, maakt dat jou niet minder professioneel. Het maakt je juist mens! Als een kindercoach schrijft over een moment dat ze even helemaal de plank missloeg, kan de moeder die het leest – zo een zoals ik, die vaak veel kritiek heeft op zichzelf als moeder – eens een diepe zucht slaken. Goh, zelfs zij doet het niet altijd goed! Als de mindset coach schrijft dat ze ook weleens een off-day heeft, kan de vrouw die net nog op zichzelf liep te mopperen dat ze niet positief genoeg was, zich wat beter voelen over zichzelf. Je bent een mens, niet alleen een professional of een expert. En een mindere dag of een rotmoment doet niets af aan jouw expertise.

Keer altijd terug naar je kracht

Ik roep het vaker: keer wel altijd terug naar je kracht. Laat je lezer zien hoe jij dat doet. Leer het ze, geef ze tips. De kindercoach die toch eens uit haar slof schoot, laat juist zien dat ze een goede coach is, door erna in te gaan op wat ze heeft gedaan om zelf te kalmeren, hoe ze haar kind heeft getroost en hoe ze het de volgende keer aan gaat pakken. De mindset coach met de slechte dag, kan schrijven over wat ze doet op zo’n rotdag. Hoe zorgt ze dat ze sneller weer in een goede vibe komt? Als je je kwetsbaarheid deelt, vind ik dat de allerbelangrijkste tip. Zorg dat je jezelf weer opnieuw positioneert als degene die weet waar ze het over heeft. Mensen houden van mensen, niet van robots, dus laat zien dat je mens bent én hoe je terugveert naar jouw expertise. Dan leren mensen je beter kennen én blijf je hangen in hun hoofd, zodat ze je sneller weten te vinden als ze je nodig hebben.

 

gerelateerde berichten


You had me at hello

You had me at hello

Krijgt jouw licht de ruimte?

Krijgt jouw licht de ruimte?

Voor wie schijnt jouw licht?

Voor wie schijnt jouw licht?

Hoe blijf je zichtbaar als je het druk hebt?

Hoe blijf je zichtbaar als je het druk hebt?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>