september 2, 2021

Krijgt jouw licht de ruimte?

Toen ik op vakantie op Samos de bijna volle maan op het water zag schijnen, kreeg ik een mooi inzicht: Als licht de ruimte krijgt, kan het zich zo wijd verspreiden.

Het lijkt tegenwoordig weleens alsof juist het licht verborgen blijft. Alsof een deel van het licht ondergronds is gegaan. Daarom mogen wij als light BEINGS (ook zo’n inzicht dat ik afgelopen jaar had: we zijn geen licht WERKers, maar licht WEZENS) er extra goed voor zorgen dat ons licht de ruimte krijgt. Zodat we heel veel om ons heen mogen verlichten.

Geef jij jouw licht al de ruimte?

Vaak zijn we zelf onze grootste beperkende kracht. Of liever gezegd: is onze mind dat, alles wat ons is aangeleerd. Afgelopen week zag ik in een film weer een mooi voorbeeld: Ik keek Captain Marvel met manlief, een film over een vrouwelijke superheld. (Pas op: Spoiler, dus als je hem nog wilt zien, deze alinea even overslaan 😉) Zij had van haar ‘mentor’, een soort chip in haar nek gekregen. Hij vertelde haar dat deze haar haar krachten had gegeven en hield haar ook voor dat hij ze dus altijd weer af kon nemen. De chip bleek alleen, tegen het einde van de film, juist te zijn wat haar tegenhield. De chip én zijn woorden. Toen ze zich daar letterlijk en figuurlijk van losmaakte, werd haar kracht ongekend groot, niet meer te stoppen, larger than life.

Wat houdt jou nog tegen?

Vaak hebben we zelf ook nog zo’n ‘chip’. Het kan een label zijn dat ooit op jou is geplakt (bijvoorbeeld dyslexie, ADD, HSP, of gewoon dat je ‘anders’ bent). Het kunnen overtuigingen zijn van anderen die jij je eigen hebt gemaakt. Het kan zelfs een stuk potentie zijn dat iemand ooit benoemde en toen voor jou al heel bijzonder was, maar wat je nu nog mag ontstijgen. Misschien ben je bijvoorbeeld een hele goede massage therapeut, of kan je goed reiki, maar zit er nog veel meer in jou. Misschien zijn jouw handen wel helend, zonder dat er een naam aan geplakt hoeft te worden. Misschien kunnen ze nog veel meer dan je op je opleiding leerde, zodra jij loslaat dat het binnen dat kader hoeft te passen. Misschien krijg jij tijdens afstemmingen inzichten voor mensen die ze zo veel verder helpen dat ze een volgend ‘level’ kunnen bereiken in hun leven, of bijvoorbeeld bepaalde klachten voor altijd kunnen laten gaan.
Wat houdt jou nu nog kleiner dan je werkelijk kunt zijn?

Het begint met de beslissing

Nu is het weten van wat je tegenhoudt vaak al lastig zat en soms ook niet eens per se nodig. Maar vervolgens rijst de vraag: Hoe dan? Hoe ga je in hemelsnaam loslaten wat jou nog klein houdt?

Ik ben erachter gekomen dat de beslissing nemen vaak al een hele belangrijke eerste stap is. Toegegeven: het is niet altijd genoeg, maar op zijn minst is die beslissing cruciaal voor de volgende stap. En soms kan het zijn dat die volgende stap is dat je de vraag opschrijft en jouw begeleiders, je ‘lichtteam’, of hoe je ze ook noemt, tegen je zeggen: Geef het aan ons. Waarop zij het van je overnemen en jij kunt ontspannen in het laten gaan. Vaak komen de antwoorden vanzelf als je stil wordt van binnen. Maar stap één is altijd: Besluit, tot in het diepste van je wezen, dat het tijd is om los te laten.

Ben jij klaar om te erkennen dat er méér in jou zit, dat je verder kunt reiken dan je nu doet, maar kun je er nog niet je vinger op leggen? Kun je er geen woorden aan geven? En wil je weten hoe je jouw magie, zodra je haar hebt ontdekt, kunt laten zien? Neem gerust contact met me op of boek een gratis vrijblijvende call met me via deze link. Ik help je met liefde verder.

gerelateerde berichten


Ode aan de misfits van de maatschappij

Ode aan de misfits van de maatschappij

Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Niemand is 100% licht

Niemand is 100% licht
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>