• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Maak jij wel genoeg foutjes in je teksten?

april 14, 2017

Maak jij wel genoeg foutjes in je teksten?

Ik krijg, waarschijnlijk net als jullie, veel nieuwsbrieven in mijn mail. Degenen die ik lees (ja, ik beken, ik sla er wel eens wat over), bevatten best vaak één of meer foutjes. Ik zie die foutjes natuurlijk heel snel, maar ik stoor me er zelden aan, als de inhoud van de mail maar goed is. Als ik foutjes zie in een mail van een perfectionist, weet ik namelijk dat de schrijver vanuit zijn hart heeft geschreven. Datgene wat ze wilde zeggen, moest er zo nodig uit, dat ze niet eens alle foutjes heeft opgemerkt. Zolang de inhoud waardevol is en de boodschap van de mail wel goed te volgen, maakt een klein taal- of typfoutje mij dus helemaal niet uit. (by the way: “typfoutje” is echt een correct woord, als je me niet gelooft, klik je hier)

Hoe meer ik vanuit mijn hart schrijf, hoe vaker ik ook “typo’s” in mijn teksten heb staan. Nu staat het voor mij niet zo professioneel als ik ze laat zitten, maar zelfs mij kan het gebeuren. In je eigen teksten lees je er het makkelijkst overheen, omdat je weet wat je wilt zeggen. Dat overkomt mij even goed als een ander. Ik stuurde ook niet zo lang geleden een mail met “[FNAME]” erin, in plaats van de voornaam. Foutje bedankt, verkeerde “mergetag” gebruikt in Mailchimp. Ik had gelijk een aantal afmeldingen voor mijn nieuwsbrief, maar als mensen daar niet overheen kunnen stappen, dan is dat heel jammer, maar dan waren ze ook niet werkelijk geïnteresseerd in mijn boodschap.

Laatst merkte ik zelfs dat ik tijdens het redigeren van een tekst zo opging in de boodschap van de tekst, dat ik echt even een knop om moest zetten om de foutjes eruit te halen. Dat zijn de beste teksten, want zolang je niet speurt naar foutjes, lees je er dan dus gewoon overheen.

Zeg ik nu dat je vooral maar je mails en blogberichten met heel veel fouten moet versturen of online moet zetten? Natuurlijk niet, maar ik wil je wel laten weten dat het vaak helemaal niet nodig is om de perfecte tekst te schrijven. Foutjes maken mag gewoon, dat doen we allemaal. En als je toch twijfelt, als je bang bent dat je teveel fouten maakt, of je tekst echt niet goed genoeg op papier krijgt, dan neem je gewoon contact met mij op. Ik help je met liefde.

gerelateerde berichten


You had me at hello

You had me at hello

Hoe blijf je zichtbaar als je het druk hebt?

Hoe blijf je zichtbaar als je het druk hebt?

Wat heb ik daaraan?

Wat heb ik daaraan?

De kracht van anders zijn

De kracht van anders zijn
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>