augustus 27, 2019

Machteloos!

Wat jij kunt doen om de wereld om je heen beter te maken.

Bosbranden in de Amazone. Leed in de wereld. Wat kan het ons aangrijpen! Helemaal als je wat sensitiever bent dan de gemiddelde mens, kan het keihard binnen komen. Ik kijk om die reden al jaren geen nieuws meer, beeld erbij maakt dat het tien keer zo hard binnenkomt. Ik hoor weleens wat op de radio, maar dat kan ik makkelijker loslaten. Nieuws volgen maakt dat ik me machteloos voel en het maakt me verdrietig. Als dat gevoel me bekruipt, dan ga ik nadenken of ík iets aan de situatie kan veranderen. Meestal is dat niet zo, behalve liefdevolle gedachten erheen sturen, wat ik dan ook zeker doe. Maar verder? Wat kan ik als nietig persoontje doen voor die hele grote wereld?
(Ik kan me overigens voorstellen dat je je afvraagt wat dit in hemelsnaam met bloggen te maken heeft, maar hou nog even vol, daar kom ik nog! 😊)

Wat kan ik doen?

Als we ons machteloos voelen over het leed in de wereld, kunnen we ons altijd afvragen: Wat kan ik doen? We hebben namelijk in ons eigen kleine wereldje, ook veel invloed. Niet op de grote dingen, maar wel op alles in ons eigen kringetje. Wat kun jij doen om de wereld een beetje beter te maken? Een voorbeeld: Wij eten bewust minder vlees en eten voornamelijk biologisch. Niet alleen voor onze eigen gezondheid, maar zeker ook voor de wereld om ons heen. Door minder vlees te eten, bespaar ik veel meer water dan als ik me (nog) korter zou douchen. Ik probeer te doen wat ik kan en ik doe ook nog heel veel ‘verkeerd’, maar ik ben er heilig van overtuigd dat als iedereen zijn bijdrage levert, met foutjes en al, de wereld een veel mooiere plek wordt.

Jouw unieke bijdrage

Naast wat jij kunt doen voor de wereld, is er ook nog jouw unieke bijdrage voor jouw klanten. Hoe maak jij de wereld een beetje mooier door wat jij kunt? We hebben de neiging dat veel kleiner te maken dan het is. Toen een klant ooit schreef dat ik een ‘gave’ had, voelde ik me eigenlijk wat bezwaard. Ook trots dat zij het zo zag, maar jeetje, wat een groot woord was dat! Maar eigenlijk hebben we allemaal zo onze gave en wordt het tijd dat we die echt gaan omarmen! Wat kun jij betekenen voor je klanten? Wat heb jij aan wijsheid en ervaring in huis dat het verschil kan maken voor je klanten? Wat roepen klanten enthousiast over jou als ze weggaan? Komen ze ‘lichter’ bij je vandaan als ze met een zwaar hart bij je kwamen? Kunnen ze beter slapen? Zijn ze liefdevoller naar zichzelf toe? En bedenk dan ook eens wat het effect daarvan op de wereld is? De man wiens hart niet meer zo zwaar voelt, heeft misschien ineens oog voor de vrouw die valt met de fiets, omdat hij de wereld om zich heen weer ervaart, en helpt haar weer overeind. De vrouw die beter kan slapen, snauwt misschien niet meer tegen haar zoon, omdat ze niet meer zo intens moe is. En de vrouw die liefdevoller naar zichzelf toe wordt, schenkt misschien een glimlach aan de bejaarde man die zich zo eenzaam voelde, waardoor zijn dag weer wat opfleurt. Onderschat jouw bijdrage aan de wereld niet!

Deel wat jij kunt

Met delen bedoel ik niet alleen: Schenk jouw glimlach. Wees wie je bent. Doe wat jij goed kunt. Maar vooral ook: Laat jezelf zien! Deel in jouw blog jouw wijsheid en jouw waarheid. Deel wat in je hart leeft, zodat anderen ook kunnen zien wat een mooi hart dat is! Ik zie zo veel onderneemsters zichzelf kleiner houden. Dappere stappen zetten om zichzelf te laten zien, maar zich stiekem nog wat verstoppen. Het wordt tijd dat de wereld ziet wie jullie zijn. Jullie zijn GROOTS en dat mag iedereen weten!

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>