• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Het allermooiste dat jij te bieden hebt: een open hart

juni 23, 2021

Het allermooiste dat jij te bieden hebt: een open hart

Weet je wat het allermooiste is dat jij te bieden hebt? Het lijkt misschien niet veel bijzonders, maar dat is het wel. Het is jouw tijd, jouw aandacht, er ZIJN. En dat met een open hart. En waarschijnlijk is dit voor jou heel vanzelfsprekend als je met klanten werkt. Daarom ben je goed in wat je doet. Daarom zijn mensen graag bij jou. Maar durf je ook buiten de muren van je eigen praktijk, je eigen onderneming, met open hart naar buiten te treden? Zodat je ook dan mensen aantrekt?

Maar dat is zo eng!

Het lijkt zo eng, zo spannend, om met open hart naar buiten te treden. En dat is heel goed te begrijpen en te verantwoorden naar jezelf. Want als jij met open hart de wereld in stapt, kunnen mensen je ook in je hart raken. En zo ondertussen weten we hoe veel pijn dat doet. Vaak leren we het als kind. Nog zo puur en open komen we tegen dat sommige mensen het helemaal niet goed met ons voor hebben. Dat ze ons hart vertrappen als we het aanbieden. Dus gaat er een muurtje voor, of een slot op.

Maar weet je welk cadeau, welke schat er verborgen zit in het wel durven?

Wat het jou en anderen brengt

Als jij durft met open hart de wereld in te stappen, zowel de echte wereld als de online wereld (dus je echt laten zien op social media en/of in je blog, zoals je bent), breng je de wereld zo veel. Maar je krijgt ook veel terug. Want als jij dit durft, je puur en kwetsbaar op te stellen, met al jouw goede intenties, dan voelen mensen dat. En trek je niet alleen klanten aan die bij je passen, maar ook een nieuwe groep mensen die jouw vertrouwen en jouw kwetsbare, pure, liefdevolle hart waard zijn. Dat roep ik niet zomaar, ik heb het zelf ervaren. Ik heb nu zulke mooie, authentieke mensen om me heen. Mijn gezin, mijn vrienden, mijn klanten. Het is een hele nieuwe ‘tribe’ en die heb ik aangetrokken door steeds weer te durven raakbaar te zijn.

Vertrouw op jezelf

Zeg eens eerlijk: heb jij geen uitstekende voelsprieten ontwikkeld in je leven? Weet jij niet intuïtief bijna altijd of iemand te vertrouwen is? En de keren dat je het deksel op de neus kreeg, waren dat niet de keren dat je juist je intuïtie een tikkie had genegeerd? Bijvoorbeeld iemand bij wie je in eerste instantie een minder goed gevoel had, die toch je vertrouwen won, maar later niet waard bleek te zijn? (Hoe vaak ik dát niet gehad heb!) Je ‘gut feeling’ heeft bijna altijd gelijk. Dus ook als jouw hele hart en ziel aangeven dat iemand wel deugt. Ik heb een vriendin waarbij ik vanaf onze eerste kennismaking (via Twitter notabene) de connectie voelde. En nu hebben we een prachtige, intens liefdevolle vriendschap. Ik vertrouw haar blindelings. Ooit omschreef een vriend het zo mooi: Mijn hart kent jouw hart. En zo voelt het vaak. Maar dat kun je veel moeilijker voelen met een gesloten hart.

Als je vaker durft te vertrouwen op de ‘gift’ die er huist in jouw open hart, voor jou én de ander, dan durf je ook stappen te zetten die daarbij passen. En hoef je je nooit meer alleen te voelen, omdat je altijd weet dat er mensen achter je staan.

Stap jij de wereld al in met een open hart?

gerelateerde berichten


Ode aan de misfits van de maatschappij

Ode aan de misfits van de maatschappij

Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Niemand is 100% licht

Niemand is 100% licht
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>