• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Past jouw content nog bij wie jij bent?

mei 28, 2020

Past jouw content nog bij wie jij bent?

“De ondeugd straalt er vanaf!” zei een klant gisteren tegen mij. Superleuk om te horen, want dat betekent dat ik nóg weer meer ben gekomen bij wie ik echt ben. Als klein meisje heupwiegde ik, letterlijk, door het leven. Hoewel ik ook in bomen klom, was ik ook wel echt een meisje. En stond ik volledig in mijn kracht en pracht. Ik was nergens bang voor. Als mijn zus iets te eng vond, vroeg ze het aan mij, ik ging wel. Een doorzettertje, vastbijtertje misschien zelfs wel. Met een enorm hart voor dieren, liefde voor iedereen, ik vond niemand raar of anders. En ondeugend, ja, dat was ik ook wel, dat zag je in mijn priemende oogjes met pretlichtjes erin. Ik voelde me thuis op het podium, stond graag in het middelpunt van de aandacht, de lachers op mijn hand. Totdat het allemaal ineens niet meer zo normaal was. Er iets in mij veranderde. Ik onzeker werd, bangig. Ik mijzelf kwijtraakte. De opmerking van mijn klant laat zien dat ik weer een laagje verder ben, weer dichterbij wie ik werkelijk ben. Ik heb grote sprongen gemaakt het laatste half jaar.

Jezelf terugvinden

Jezelf terugvinden is een proces. Het is niet van de ene op de andere dag gebeurd. Je kunt geen knop omzetten. Terwijl ik wilde typen ‘hoe handig dat ook zou zijn’ besef ik dat dit onzin is. Het zou niet handig zijn, want van de ene op de andere dag zo’n transformatie doormaken, is niet te doen! Het zou je hele wereld op zijn kop zetten. Je mag steeds weer een laagje afpellen, zodat je steeds weer nieuwe dingen ontdekt. Weer ziet wie je ooit was. Weer dingen durft die je niet meer durfde. En steeds als er een laagje af is, verander je een beetje. Ieder stukje persoonlijke ontwikkeling, ieder coaching traject dat je volgt, ieder boek dat je leest dat je weer wat op weg helpt, ben jij weer een beetje anders dan eerst. Mensen die je een tijdje niet gezien hebben zien het misschien in je ogen, of in je houding. Mensen gaan andere dingen tegen je zeggen, zien dingen in jou die je zelf nog niet zag. Soms nemen vrienden van vroeger afscheid en komen er nieuwe voor in de plaats, mensen die écht bij je passen. En zo merk je het langzaamaan: Je hebt weer een stukje van jezelf terug, een stukje van het onbevangen kind dat je ooit was.

Zien wij je groei terug in je content?

Stel nu dat je enorm gegroeid bent de laatste tijd. Je hebt meer zelfvertrouwen, je hebt je speelsheid weer terug, je durft weer te gaan staan voor wie je bent. Kunnen wij dat dan zien als we op je site kijken? Of als we foto’s van je zien? Kloppen de teksten nog? En de beelden? Straalt alles jouw nieuwe ‘vibe’ uit? Komt je speelsheid of je zelfvertrouwen terug in alle content die je post? Straal jij overal hetzelfde uit? Of zeggen mensen, zoals iemand laatst tegen mij zei: “De persoon die ik zie op je site, is heel anders dan wie ik nu tegenover me heb”. De foto’s van anderhalf jaar geleden, zijn prachtig, maar niet meer wie ik nu ben. Uiterlijk ben ik weinig veranderd, innerlijk enorm. Tijd dus voor nieuwe (duurt niet lang meer, eerst weer even naar de kapper 😉). Maar naast je foto’s mag je ook al je teksten weer eens checken bij wie je nu bent. Alles wat je schrijft, heeft een bepaalde energie, die gevoelige mensen prima op kunnen pikken. Daarom is het belangrijk dat alles wat jij de wereld in brengt, past bij wie je nu bent, zodat je ook klanten aan gaat trekken die écht bij je passen.

Wanneer heb jij voor het laatst je content gecheckt? Past jouw content nog bij wie jij nu bent?

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>