maart 31, 2019

Produceren als een malle

Soms heb je van die dagen dat je zou willen produceren als een malle. Soms moet je van jezelf gewoon heel veel. Maar fluistert er ergens ook een stemmetje: Ik wil veel liever naar buiten! Ik wil niet hier binnen achter mijn laptop zitten, omdat dat nu eenmaal zo hoort. Het is mooi weer, ik wil genieten! Grote kans dat daar tegenin gebracht wordt (soms zou je bijna de psychiater bellen als ondernemer 😉): Maar je moest nog 4 Facebook posts maken, 3 Instagram berichten, je zou nog wat op LinkedIn zetten én je moet eigenlijk bloggen! Ik heb inmiddels geleerd dat als dat stemmetje (van mijn hart) heel graag naar buiten wil, ik beter kan luisteren. Creëren onder dwang gaat namelijk meestal niet en als ik mijn hart volg, stroomt de inspiratie daarna wél.

Wanneer krijg jij inspiratie?

Ik kan het best hoor, ervoor gaan zitten en er zo ineens een blogbericht uitgooien, maar de állerbeste, die komen meestal niet als ik er klaar voor zit. Die komen als ik onder de douche sta, wil gaan slapen, of juist net wakker ben en eigenlijk nog heel graag even wil blijven liggen. Of als ik buiten wandel, of knuffel met mijn kat. Ze komen vaak op momenten dat ik even wat minder ‘moet’, dat ik meer ontspan. Dat hoor ik ook vaak van anderen. Ik maak als ik wandel vaak foto’s en maak er kleine notities bij. Soms komt daar een heel blogbericht uit voort, vaak een social media post. Maar sowieso maakt het iets in me los, ook als ik niets post daarna. Mijn beste ideeën, ook voor diensten voor mijn bedrijf, komen als ik ervoor open sta door wat meer te ontspannen, niet als ik in mijn eentje achter mijn pc mijn hoofd erop breek.

Waar doe jij je inspiratie op?

Heb jij ook een plek waar je vaak goede ideeën krijgt? In de natuur? In de supermarkt? In de winkel? (ik hoorde laatst weer een aantal gesprekken in winkels waar ik als ik coach was voor vrouwen die onzeker zijn over hun lichaam zeker wat mee gedaan had!). Krijg jij ze misschien als je lekker in de tuin zit met een wijntje na een lange dag? Of juist ’s ochtends bij je kopje thee? Probeer er eens op te letten en zorg dat je je ideeën gelijk kunt noteren. Geloof me, je denkt dat je ze gaat onthouden, maar dat is niet zo!

Zoek je inspiratie op

Met dit weer wil je vast weer vaker naar buiten, maak daar lekker gebruik van, schrijf al je kleine ideetjes op. Stel jezelf vragen tijdens het wandelen: Waar zou mijn ideale klant over willen lezen? Waar wil ik over schrijven? Wat heeft mij geraakt dat ik wil delen? En zet je ingevingen bijvoorbeeld in je telefoon. Probeer ze daarna zo snel mogelijk uit te werken, ik probeer dat meestal dezelfde dag nog te doen. Voor je het weet zijn alle woorden weer gevlogen en kom je er niet meer uit.

Gaat het niet vanzelf?

Toch valt het voor velen alsnog niet mee. De ideeën komen soms wel, maar om daar dan ook echt waardevolle teksten over te schrijven, dat is nog weer een ander verhaal. En soms komen ze ook helemaal niet, al wandel je uren, ga je iedere dag shoppen, of sta je onder de douche tot je een oud omaatje lijkt. Wat doe je dan? Dan roep je hulp in! Ik help je niet alleen inspiratie te vinden, maar help je er ook nog een verhaal van te maken, met een kop en een staart én tussenkopjes. Ik heb sinds afgelopen week iets spiksplinternieuws voor onderneemsters: Blogfocus. Eén dag per maand bloggen voor een hele maand. Heb je er daarna geen omkijken meer naar. Samen met mij en de andere deelnemers gaat het je wél lukken om waardevolle content neer te zetten. In plaats van dagen in je eentje te worstelen, help ik je om in één dag verschillende blogberichten te schrijven en zorg ik dat je ideeën hebt om hierop verder te borduren op social media. Iets voor jou? Klik hier voor meer informatie.

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Niemand is 100% licht

Niemand is 100% licht

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>