Zon, zee en zalige zinnen

Soms lijkt het een eeuwigheid geleden, soms lijkt het gisteren dat jij daar was.
In die situatie
In jouw cocon
In je angst of je verdriet
Je onzekerheid
In al die dingen die je nooit meer wilt
In al die dingen die je een ander niet gunt, maar waarvan je weet dat ze ze wel meemaken

Er leeft een verhaal in jou.

Het verhaal van jouw transformatie.

Als je terug kijkt op jouw leven, mag je trots zijn, heel trots!

Kijk eens van waar je gekomen bent. Kijk eens goed naar jouw pad. Wat een weg heb jij afgelegd!

Met die weg, met jouw unieke verhaal, kun je zoveel anderen helpen.

Maar dan moet jouw verhaal wel verteld worden.

Dan moet je woorden geven aan alles wat leeft in jouw hart.

En dat is niet altijd eenvoudig, niet vanzelfsprekend.

Wat je er, onder andere, voor nodig hebt, is rust en ruimte.
Ruimte om goed te kunnen voelen.
Rust om te kunnen luisteren naar de fluistering van je hart.
Geen afleiding.
Focus…

Stel je voor…
Je bent op een prachtig eiland. Je voelt de zon op je gezicht. Je hoort de golven tegen de rotsen slaan. De prachtig blauwe zee nodigt je uit om los te laten wat losgelaten mag worden, om mee te gaan op haar stroom. Jouw eigen flow te ervaren. Je pakt je pen, kijkt even snel naar de vrouw die naast je zit, gisteren nog een onbekende, vandaag voelt ze je al na aan het hart. Je zet je pen op papier en daar komt het: Jouw verhaal. Woord na woord komt op het papier. Af en toe krijg je kippenvel. Af en toe veeg je misschien een traan weg. Af en toe roep je je schrijfcoach erbij, omdat je even niet meer weet hoe je verder kunt gaan. Na een simpele tip, voel je het weer. Je ziet het ontstaan, je ziet het gebeuren, langzaamaan ontstaat jouw verhaal, zoals het verteld moet worden. Van jouw hart tot dat van je lezer, die jij zo graag wilt helpen. Je staart weer even naar de zee en voelt het:

Dit wordt magisch!


’s Avonds voel je je heerlijk ontspannen. De Griekse muziek vult je oren en je hart. De limoenen boven je hoofd kleuren groen, de glimlachende ober brengt een karafje wijn voor de dappere, schrijvende dames. De heerlijke geuren uit de keuken doen je reikhalzend uitzien naar het moment dat jouw gerecht arriveert. Deze ruimte had je nodig, hier gaat het allemaal gebeuren.

Hier begint jouw nieuwe verhaal.

 

Dat en nog veel meer bied ik jou.

Naast al het bovenstaande, heb je mij, als jouw schrijfcoach, constant in de buurt.
Om je vragen aan te stellen.
Om je teksten aan te laten lezen.
Voor tips, inspiratie, begeleiding en steun als je verhaal je even naar je keel grijpt.
Om je zekerder te maken van wat je allemaal al kunt (want dat is veel meer dan je denkt).
Met simpele vragen weet ik jouw inspiratie tevoorschijn te halen als deze even weg is.
Met kleine wijzigingen zie ik hoe jouw verhaal nog meer aanspreekt.
Ik stel je gerust, geef je vertrouwen, help je stappen te zetten.

Waardoor jouw verhaal niet alleen op papier komt, maar ook mensen gaat raken in hun hart.
Waardoor jij anderen kunt helpen vanuit jouw kracht.

Als jij gaat schrijven over jouw proces, dan heel jij en is de transformatie compleet!

Jij gaat je verhaal delen zonder schaamte.
Zonder schuldgevoel.
Vanuit de kracht die nu in je zit.
Je durft jezelf te laten zien.
Je durft te stralen.
Je durft vol liefde te gaan staan voor jouw verhaal!

En dat hoef je niet alleen te doen, dat mag je doen in een klein, veilig groepje vrouwen, met hetzelfde doel als jij: hun transformerende verhaal delen.

En dit alles op het prachtige eiland Samos.

Als Samos hetzelfde doet met jou als met mij, ben je daar een andere vrouw. Rustiger, meer geaard, nog veel meer jezelf. Muurtjes breken af, jouw hart mag en zal zich laten horen. Bij de zee, heerlijk buiten, de golven zachtjes kabbelend tegen de rotsen.

Wie ga jij kennis laten maken met deze versie van jouzelf? Wie gun jij dit? Wie ga jij raken met de woorden die jij in deze energie schreef? Wat gaat het met jou doen om jouw verhaal te delen?

De details:
Wanneer: van 20 t/m 27 mei
Waar: Pythagorion, Samos (Transavia vliegt op maandag naar Samos)

Wat krijg ik:
Je reis is ‘all inclusive’ 😊, we wonen een weekje samen in een heerlijk huis. Ik zorg voor eten en drinken, haal ’s ochtends een lekker ontbijtje voor jullie, lunch bepalen we per dag en ’s avonds eten we in de beste taverna van het dorpje, waar desgewenst ook vegetarisch gegeten kan worden.
Je vliegreis moet je wel zelf regelen en zit niet bij de prijs in (maar ik wil je wel adviseren als je er niet uitkomt).
Ons huis staat in hartje Pythagorion, op loopafstand van de taverna’s, winkeltjes, barretjes en de zee! Toch is het in Pythagorion altijd heerlijk rustig.
Naast tijd samen, zal er ook tijd zijn om je lekker terug te trekken, een eindje te wandelen, even op één van de balkons van ons huisje te zitten, zelf op ontdekkingstocht te gaan.
We zijn met een klein groepje dames, maximaal 5, en de ervaring leert dat vrouwen die vanuit hun hart gaan delen, een hele fijne connectie ervaren.

Ik kan gewoon al voelen wat deze reis gaat brengen en dat maakt me zo blij!

Ben jij erbij?

Let op: Jouw investering in jouw transformatie, in jouw verhaal eindelijk op papier, is €1333,- ex. btw (€1612,93 incl. btw)

De magie zit al in jou, we hoeven alleen maar te zorgen dat deze naar buiten komt!

 

Hoe ziet onze week eruit?

De eerste dag nemen we om bij te komen. Transavia vliegt vroeg, dus we doen het rustig aan, leren elkaar kennen, delen waarvoor we zijn gekomen en maken de eerste plannen.
Daarna starten we ‘s ochtends, na een heerlijk ontbijtje, met een inspiratiemoment, met tips, schrijfoefeningen en wat verder op dat moment past. Daarna gaan we schrijven, dat zullen we lekker buiten doen, aan zee of in de tuin, behalve als het regent natuurlijk. Tussendoor genieten we uiteraard van een lekkere lunch en een drankje. We eten ‘s avonds in een fijne taverna en zullen ons dan in principe terug trekken in het huis, maar natuurlijk ben je vrij om andere plannen te maken.
We gaan op een inspirerende excursie en je hebt 1 dagdeel vrij. Verder mag en kan je momenten voor jezelf pakken als je deze nodig hebt.
Op de laatste dag zullen we aandacht besteden aan jouw nieuwe verhaal. Het verhaal waarmee jij verder kunt, waardoor jij nog beter weet welke kant je op wilt. Het verhaal waar jij altijd houvast aan kunt hebben en waardoor je toekomst dromen duidelijker worden. We helen dus jouw oude verhaal en maken de transformatie compleet door de focus te verleggen.

 

Na deze week heb je stukken geheeld van jouw verhaal, je bent nog wat dichter bij jezelf gekomen. Je hebt helder op wat voor manier je jouw verhaal wilt gaan delen en wat dit voor jou en anderen doet. Je hebt een begin gemaakt aan jouw verhaal op papier.
Jouw nieuwe verhaal kan beginnen!

Voor wie?

Je hebt iets meegemaakt in je leven, maar je bent er sterker uitgekomen en je wilt hierover, vanuit jouw kracht, gaan schrijven.
Je wilt jezelf en mogelijk anderen helpen en stukken helen.
Je wilt leren schrijven vanuit je hart.
Je wilt tips en inspiratie van een schrijfcoach.
Je voelt je al zekerder dan lang geleden, maar je weet dat je hierin nog kan en mag groeien.
Je bent toe aan een nieuwe versie van jouw verhaal, beter, sterker, nog meer jezelf.

 

FAQ, veelgestelde vragen over mijn retreat:

 • Ik weet dat ik mijn verhaal wil delen, maar ik weet nog helemaal niet hoe, het kan een blog worden, een boek, een toespraak. Kan ik mee?
  Jazeker kun je mee, we kijken daar per deelneemster wat het beste past en het fijnste voelt. Samen komen we daar zeker uit. De schrijfoefeningen en tips die ik geef zijn toepasbaar voor meerdere vormen.
 • Ik weet helemaal niet hoe of waar ik moet beginnen, heb ik dan iets aan jouw retreat?
  Ook hier kijken we samen naar, want per persoon en verhaal is dit verschillend. Soms is het mooi om bijvoorbeeld ‘in de situatie’ te vallen, soms is het veel mooier om te starten vanuit waar je nu staat. De perfecte vorm hiervoor komt altijd boven.
 • Is er een programma?
  Ja, er is per dag een programma, maar er zal ook tijd voor jezelf ingepland worden en je mag je ‘me-time’ pakken als je die nodig hebt.
 • Ga jij ‘lesgeven’?
  Ja en nee, ik geef jullie inspiratie, tips en schrijfoefeningen en natuurlijk mag je me alles vragen, maar ik ga niet de juf uithangen.
 • Ik wil na dit retreat onmiddellijk een boek gaan uitgeven, dus wil daar tips en trucs voor en wil mijn boek helemaal af hebben. Is jouw retreat de juiste voor mij?
  Nee, dat verwacht ik niet. We gaan niet zomaar een verhaal schrijven, hier mag je de tijd, de rust en de ruimte voor nemen. Bovendien is dit geen schrijfweek die perse voor een boek bestemd is (het mag, het hoeft niet) en ben ik geen uitgever. Als je besluit voor een boek te gaan, zul je een start gemaakt hebben en een aantal hoofdstukken af hebben, maar hoogstwaarschijnlijk niet je hele boek.
 • Ik wil mijn verhaal niet autobiografisch vertellen, kun je mij daar ook mee helpen?
  Ook als jij je verhaal op een andere manier wilt vertellen, ben ik er voor je. Ook in fictie of deels biografische verhalen kun je jouw verhaal gebruiken.
 • Mogen er ook mannen mee?
  Nee, dit wordt echt een ervaring met alleen maar vrouwen, omdat ik heb ervaren dat dit een hele andere dynamiek geeft en vrouwen elkaar kunnen steunen als geen ander onder de juiste omstandigheden.
 • Ik eet vegetarisch, kan dat geregeld worden?
  In het restaurant waar we ‘s avonds eten, hebben ze heerlijke vegetarische gerechten!
 • Wat nu als ik me terug wil trekken als we in het huis zijn?
  Ons huis heeft meerdere verdiepingen, meerdere balkons en een tuin, je zult dus altijd een plekje voor jezelf kunnen vinden.

>