• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Soms gaat het gewoon even niet

november 27, 2017

Soms gaat het gewoon even niet

Wie mij volgt, weet dat ik een voorstander ben van je blogberichten/nieuwsbrieven inplannen en gewoon aan de slag gaan op de dag dat je hebt ingepland dat je gaat schrijven. Nu zijn er alleen dagen dat het écht niet gaat, als je flink ziek bent, veel verdriet hebt of om een andere reden echt niet lekker in je vel zit. Heel soms (maar dan wel echt heel soms 😉 ) is dat een excuus om het bloggen een dag of een paar dagen uit te stellen. Een slecht blogbericht kan namelijk ook afbraak doen aan je expert status en dat is het laatste dat je wilt. Je wilt te allen tijde je beste werk leveren, toch?

Zo kies ik er de afgelopen tijd soms ook voor om werk voor klanten uit te stellen. Vorige week dinsdag bijvoorbeeld was ik een tekst aan het schrijven voor een nieuwe klant. Er stond een prima tekst op papier, zelfs met de details erin die de klant wilde overbrengen, maar ik voelde dat ik nog beter kon. Ik had gewoon geen ‘flow’ die dag en ik heb wel een bepaalde flow nodig om mijn betere werk te leveren. Dus sloeg ik de tekst op en ging wat anders doen. De volgende dag opende ik het document en stond daar een mooie basis om een echt goede tekst van te maken, die vervolgens moeiteloos uit mijn vingers rolde.

Vaak duurt het maar een dagje om te zorgen dat er weer wat stroomt, soms zelfs maar een paar uur. Dus als het je nu echt niet lukt, sla dan je document op, of leg je schrijfblok even weg en kijk er later weer naar. Zorg wel dat je daar niet te lang mee wacht, je wilt natuurlijk wel ‘on top of mind’ blijven bij je klant (om er maar eens een business coaching term in te gooien). Je kunt het schrijven de volgende dag, of nog een dag later, opnieuw inplannen en er dan weer eens met een frisse blik naar kijken. Je zult zien dat de woorden dan vaak moeiteloos gaan stromen. De basis van het idee is er immers al en doordat je jezelf even de ruimte hebt gegeven, komt er vaak weer nieuwe inspiratie opborrelen en wordt je tekst veel beter dan voorheen. Wees dus streng voor jezelf, maar niet koste wat het kost. Soms moet je gewoon eventjes met een dekentje en een kopje thee op de bank tot je je beter voelt.

Lukt het je nu echt niet om jezelf tot schrijven te zetten, of kost het je veel moeite? Vraag gerust eens een vrijblijvend Skype- of telefoongesprek met me aan! Mijn aanbod vind je hier.

Ik help je met liefde!

gerelateerde berichten


You had me at hello

You had me at hello

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

Wat ik over transformatie leerde van het overwinnen van mijn strijd met migraine

Wat ik over transformatie leerde van het overwinnen van mijn strijd met migraine

Waar sta jij voor?

Waar sta jij voor?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>