mei 13, 2019

Stap ín je droom

Ergens vorig jaar ontstond mijn droom: Een eigen retreat hosten op mijn tweede thuis, Samos. Maar natuurlijk vonden de stemmetjes in mijn hoofd daar van alles van. Er waren maar weinig die de pompons tevoorschijn haalden en een motiverende yell bedachten, zeg maar! Gelukkig waren er in mijn omgeving wel positieve stemmen. Mensen die zeiden: ‘Waarom doe je het niet gewoon?’ Eind december dacht ik, na al een tijdje gegoogeld te hebben op een goed huis, tickets, etc.: Ja, waarom dóe ik het niet gewoon? En boekte ik, op 31 december, om iets heel gaafs te hebben om naar uit te kijken in 2019, het huis. Volgende week is het zover, maandag komen de deelneemsters van mijn retreat aan, mijn droom gaat werkelijkheid worden. Ik heb er zo ontzettend veel zin in, het gaat magisch worden!

Naar welke stemmen luister jij?

Jij hebt ook vast van die dromen. Wat zijn de jouwe? Lijken ze te groot voor je? Kijk nog eens goed, want misschien ligt je droom dichterbij dan je denkt. Probeer eens niet te luisteren naar de stemmen in je hoofd die het je afraden. Bedank ze dat ze je veilig willen houden en ga op zoek naar stemmen die zeggen dat je het wél kan. Ga op zoek naar mensen die de Pompons al aan het zoeken zijn en die al brainstorm groepjes hebben gevormd voor de beste yell. En wees je eigen cheerleader. Je kunt zoveel meer dan je denkt! En als je droom écht nog niet haalbaar is, kijk dan welke kleine stappen je al kunt zetten richting jouw droom. En zet ze, wees moedig!

Stap ín je droom

Stel je eens voor dat het al zover is. Voor mij was dit niet moeilijk, ik ken Samos goed, dus ik kon voor me zien hoe ik met een groepje vrouwen zat te schrijven in een fijne tuin. Hoe we ’s middags bij de turquoise zee plaatsnamen om verder te schrijven. Hoe we ’s avonds bij de beste taverna in het dorpje onder de limoenbomen zouden lachen, een karafje wijn en heerlijk geurende Griekse gerechten voor onze neus. Zo kon ik in mijn droom stappen. Ik kon voelen, ruiken, zien en ervaren dat ik daar al was. Probeer dat ook eens. Kun je je levendig voorstellen hoe het voelt als jouw droom werkelijkheid wordt? Of je nu in de wet van aantrekking gelooft of niet, als ik iets ontzettend graag wil en het helemaal voor me kan zien, dan gebeurt het nagenoeg altijd. Werkt dat voor jou ook zo?

En nu is het voor mij volgende week zover. Het bewijst mij dat dromen kunnen uitkomen en dat je er gewoon voor moet gaan. In welke droom ga jij stappen? En wat ga je doen om die te bereiken? Kijk of je vandaag nog een stap kan zetten, pak al je moed bij elkaar en kom in beweging. Wat ga jij waarmaken deze week?

 

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?

Wat is het allerbelangrijkste voor jou dit jaar?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>