juni 30, 2019

Vertel het aan mijn hart

Vertel het aan mijn hart
Fluister, schreeuw of zing
Geef het alle liefde
Die ik nooit ontving

Vertel het aan mijn hart
Zeg het dat ik er mag zijn
Dat ik ertoe doe
Zelfs al heb ik pijn

Laat mij me herinneren
Wat ik diep van binnen weet
Maar wat ik in dit leven
Nog veel te vaak vergeet

Nadia, 30-6-2019

Een nieuwe laag raakbaarheid

Zo, dat is een nieuwe laag raakbaarheid voor mij, zomaar een gedicht met jullie delen. Mijn gedichten voelen altijd nog kwetsbaarder dan mijn blogberichten, zelfs de allerpersoonlijkste.
Ik denk omdat een gedicht delen nóg meer voelt alsof je naakt een drukke kamer binnenloopt. Tadaaaaaa, dit ben ik! Alsof jullie recht mijn ziel in kunnen kijken. Pfff! Maar het voelde nu kloppend, dus, daar is ie dan, het allereerste gedicht dat ik met jullie zo deel.

Vertel het aan de harten van je lezers

Als jij mensen wilt raken waar ze er écht iets aan hebben, in hun hart, dan moet jouw boodschap ook recht uit jouw hart komen. Waar jij het allermeest raakbaar bent. We zijn gewend ons hart te beschermen voor ‘de grote boze wereld’, want wat kan het zeer doen als men je daar raakt! Maar om mensen echt te helpen, zul jij je hart open moeten stellen. Hoe kun jij een ander echt helpen, met je hart op slot? Of met een pantser eromheen? Dat gaat niet, dus mag jij je hart open gaan stellen, steeds meer, ook in je blog.

Het begint al bij je blog

Als jij de intentie hebt om jouw ‘Grote Waarom’ te delen met het publiek. Om de wereld mooier te maken met jouw zijn en jouw werk, dan is jouw blog het perfecte begin om te laten zien wie jij bent. Dat mag stap voor stap, je hoeft niet gelijk alles te laten zien. Ik heb ook jaren gewacht tot ik mijn eerste gedicht deelde en kennelijk was nu het moment. Ik kreeg de woorden die ik wilde schrijven niet anders ‘binnen’ dan in dichtvorm. Het mag er zijn dus. Misschien gaan mensen zich uitschrijven, dat kan heel goed, want dit soort kijkjes in de ziel zijn sommigen te veel. Dat mag, dan pasten ze niet echt bij mij en bij mijn boodschap. In het begin voelt dat vaak naar, zeker bij zoiets kwetsbaars. Alsof iemand jou als persoon afkeurt. Maar het betekent gewoon dat iemand niet bij jouw ‘tribe’ past. Niet iedereen houdt van zoveel openheid en dat is prima. Laat je dus niet beïnvloeden door mogelijke meningen van anderen. Die zullen er altijd zijn. Zet de stap die voor jou nu fijn (of, zoals in mijn geval: passend) voelt, deze week nog, en kijk wat eruit voortvloeit.

Wat ga jij de harten van jouw lezers vertellen?

ps. (Dit gedicht heb ik geschreven vanuit mij/jou/de coach/de ondernemer die werkt vanuit haar hart, voor de klant/lezer. Ik heb het geluk heel veel liefde ontvangen te hebben in mijn leven. Voor jullie je zorgen om mij gaan maken 😉)

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Niemand is 100% licht

Niemand is 100% licht

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>