februari 17, 2019

Voel jij je passie nog?

Je doet wat je doet, of je hebt dromen, omdat je ooit een diepe passie voelde. Je móest iets doen met jouw talenten of met jouw verhaal. Maar soms kan die passie ook ineens wat wegzakken. Vaak weet je nog wel dat je die drive had, maar voel je het even niet meer tot in iedere vezel. Misschien wil je heel graag schrijven of jouw verhaal delen. Misschien heb je een praktijk en wil je daarin jouw talenten volop benutten, maar 24/7 jouw passie voelen, dat is wat veel gevraagd. En soms, met name in de winter voor velen, is onze drang om naar binnen te keren zo groot, dat we de verbinding met onze passie wat kwijtraken. Ik ben zelf ook een soort winterslaper. Ik zit het liefste lekker binnen, met warme kopjes thee. Heb minder de neiging om naar buiten te treden, letterlijk en figuurlijk. Toen vorige week ook een van mijn zoons nog flink griep kreeg, bleef het helemaal wat stil in mijn wereld. Ik bleef bij hem in de buurt, zelfs een negenjarige heeft nog graag mama dichtbij als hij ziek is. Dus zaten we samen op de bank onder een dekentje. Regelde ik broodjes ‘zoals oma die altijd maakte’, schonk glaasjes drinken in. En dat doe ik met heel veel liefde, maar daardoor kwam ik even helemaal niet aan mijzelf en mijn werk toe. En was de passie even een beetje zoek.

Een creatie date met mijzelf

Toen hij weer naar school was en ik donderdag ineens op Facebook voorbij zag komen dat ik interesse had getoond in een event dat over 45 minuten zou beginnen, twijfelde ik niet en besloot, zomaar ineens, te gaan. Paste ook mooi bij het weer, ik voelde de lente en wilde naar buiten! Ik doe dat niet vaak meer, zomaar mijn impulsen volgen, maar het voelde goed om mijn plannen om te gooien en eropuit te gaan. Dus zo zat ik, drie kwartier later, aan een schrijftafel bij een ‘Schrijfcafé’ van een collega schrijfcoach. Ze had schrijfoefeningen bedacht voor Valentijnsdag. Binnen no-time zat ik haiku’s te maken, iets wat ik sinds mijn studie niet meer gedaan had. Later schreef ik op hoe de liefde voelt, ruikt en klinkt en schreef ik een liefdesverhaal, gewoon omdat het leuk is.

Nieuwe flow

Als je even buiten je gebaande paden stapt en iets nieuws doet, kom je weer andere lagen tegen van jezelf, maak je weer contact met dingen die je leuk vindt, of ontdek je iets nieuws en dat zorgt voor nieuwe ideeën en nieuwe flow. Zo kwam ik niet alleen opgeladen thuis, omdat ik gewoon eens even iets leuks voor mezelf had gedaan, maar ook met een hoofd vol nieuwe ideeën, die ik de komende tijd ga uitwerken.

Wat zinloos lijkt, blijkt vaak zinvol

Zo’n ochtendje voor jezelf lijkt vaak ‘verspilde tijd’, zeker als je een eigen bedrijf hebt, of misschien wel tien wassen te draaien hebt, maar kijk eens wat je ervoor terug krijgt. Nieuwe inspiratie, ideeën, flow, energie. Zo zorg je uiteindelijk voor meer productiviteit, een betere werkhouding. En voel je je niet meer ‘vast’ zitten (want zeg eens eerlijk, zo voel jij je vast ook wel eens even). Tijd reserveren voor jezelf, om te creëren, of te bewegen, te doen waar jij van houdt, helpt je alleen maar en is dus juist heel zinvol. Dat zouden we vaker moeten doen. Ik denk dat ik de creëerdate of inspiratiedate met mijzelf er maar in ga houden!

Zeg eens: Wanneer neem jij jezelf op date? En wat ga je dan doen? Wat zorgt bij jou voor nieuwe ‘flow’? Deel je het hieronder met me?

gerelateerde berichten


You had me at hello

You had me at hello

De kracht van anders zijn

De kracht van anders zijn

Zie jij je ideale klant beter dan ze zichzelf ziet?

Zie jij je ideale klant beter dan ze zichzelf ziet?

Je superpowers: Alles wat er niet mocht zijn

Je superpowers: Alles wat er niet mocht zijn
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>