• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Wat als er een leven vanaf hangt?

oktober 13, 2020

Wat als er een leven vanaf hangt?


 Ze weet dat  ze iets bijzonders kan, een gave heeft zelfs. En dat wil ze zo graag gaan uitdragen, om steeds meer mensen te helpen. Maar toch…. Ze bevriest iedere keer dat ze iets wil posten. Haar hart gaat tekeer, het zweet breekt haar uit. Dus doet ze het niet.

Weer een onzichtbare dag.

Ik heb weleens mensen horen zeggen: ‘Als je écht wil, dan kom je wel in beweging.’ Of: ‘Nou, dan is er dus niet genoeg passie voor wat ze doet.’ Bullshit vind ik dat! Ik kan er echt kwaad van worden. Want ik heb meerdere klanten die zó graag willen, maar die er gewoon niet toe komen, te bang, te veel gekwetst in het verleden, te lang onzichtbaar geweest. Meestal met goede redenen ook. Vaak omdat ze niet geaccepteerd werden zoals ze waren, soms zelfs om veilig te blijven. (en dan heb ik het nog niet eens over onze collectieve erfenis als vrouwen)

Wake up call

Dus deze prachtige, krachtige vrouw die zoiets moois kan, kijkt me met grote ogen aan vanaf mijn scherm: “Ik weet het niet, Nadia, ik bevries gewoon volledig, dus ik heb weer niets online gezet. Ik durf gewoon niet.” Er schiet een opmerking in mijn hoofd, dat gebeurt me vaker en ik weet dat ik ze dan ook moet uiten, ook als een stemmetje in mijn hoofd zegt: Zou je dat nu wel doen? Ik zeg: “Wat nu als er een leven van afhangt? Wat zou je dan doen?” In haar branche is het niet ondenkbaar dat dit letterlijk zo kan zijn, net zoals bij meer van mijn klanten, die grote verschillen kunnen maken in de levens van anderen. Ik zie het landen bij haar. Ze wordt stil en kijkt me aan. Na een tijdje zegt ze zacht: “Ja, dan zou ik het wel posten.”

Jouw woorden kunnen het verschil maken

Besef jij dat iedere post van jou het verschil kan maken voor iemand? Lees die nog maar eens: IEDERE post van jou kan het verschil maken.

Ooit had ik een hele moedige klant die schreef over een moment dat ze moest kiezen tussen leven en dood. Ik las het blog met kippenvel door. Ja, het was heftig, heel heftig, maar wat zou het voor een ander betekenen als ze weten: Zij heeft dit ook meegemaakt? Alles wat jij naar buiten durft te brengen, kan net dat zetje zijn dat iemand nodig heeft om weer moed te krijgen. Iedere keer dat jij je verschuilt, kan een dag langer in het donker betekenen. Heb je daar weleens over nagedacht?

Het hoeft niet ‘zwaar’

Nu lijkt het misschien alsof ik bedoel dat alleen een ‘zwaar’, kwetsbaar bericht het verschil kan maken, maar dat is niet waar. Vanochtend nog zag ik een filmpje waar ik zo om moest lachen. Juist dat kan net zijn wat iemand nodig heeft. Even uit de waan(zin) van de dag getrokken worden. Even heerlijk lachen, zodat daarna je dag ineens een stuk lichter voelt. Dus wat jij ook wilt delen, maar eigenlijk niet durft, het mag er zijn. Het kan precies zijn wat je lezers nodig hebben.

Dus zet alsjeblieft je schroom opzij. Weet wat jij voor een ander kan betekenen. Pak wat extra deo, of plan vast in dat je erna gaat douchen en een verschoninkje aantrekt, maar druk op die publiceren knop!

Wat ga jij delen?

gerelateerde berichten


Ode aan de misfits van de maatschappij

Ode aan de misfits van de maatschappij

Niemand is 100% licht

Niemand is 100% licht

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Jouw ZIJN als superpower

Jouw ZIJN als superpower
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>