• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Wereldverbeteraars en andere arme sloebers

oktober 31, 2019

Wereldverbeteraars en andere arme sloebers

Gisteren was ik op het event van Suzanne Beukema. Ik werk graag aan mijzelf en aan mijn bedrijf en deze keer was het extra leuk, want ik hoefde voor het eerst niet alleen, maar mocht met drie leuke dames! Ik zou niet echt kunnen zeggen wat mijn grootste inzichten waren op deze dag, want het waren er zo veel, maar vandaag, toen ik een call deed met Suzanne (Oh my God, ik heb gewoon JA gezegd tegen coaching van haar, omdat ik voel dat ik dat nodig heb) kwam er ineens een overtuiging die ik stiekem had weggestopt naar boven: ‘Wereldverbeteraars mogen niet veel geld verdienen’. Het is, volgens mij, wat veel mensen vinden. Eerst was het: ‘Spirituele mensen mogen geen geld verdienen’, dat lijkt nu wat geshift (Goh, mooi Nederlands woord 😉), maar wereldverbeteraars, mogen die dat ook?

Boyan Slat

Ik denk dat vele mensen denken dat een jonge idealist als Boyan Slat (van The Ocean Cleanup) wel geld mag verdienen, best veel zelfs. En dat Oprah Winfrey rijk is, zitten we ook niet zo mee. Maar hoe zit dat met de ‘kleine idealisten’ om ons heen? En hoe zit dat met onszelf? Als wij als missie hebben de wereld beter te maken, op onze manier, als wij veel willen betekenen voor de mensen om ons heen, als wij een impact willen hebben op de wereld, mogen wij dan ook veel geld verdienen? Gunnen we onszelf dat? Of denken we stiekem: Ik ga de wereld verbeteren, dus ik hoef niet veel geld. Ik heb niet veel nodig. Anderen hebben het veel harder nodig dan ik. Wie ben ik om veel te vragen voor wat ik van nature al zo goed kan?

Hoe groot is de impact die jij kunt maken?

Als we het niet voor onszelf zouden willen – en, heel eerlijk, persoonlijk gun ik mezelf en mijn gezin ook een fijn leven – laten we het dan willen voor de wereld. Want hoe groot is onze impact als wij onszelf klein houden? Hoe groot is onze impact als wij onszelf geen geld gunnen? Hoe groot kan onze impact zijn als we niets te besteden hebben?
Zou wat wij achterlaten op de wereld niet veel groter zijn als wij wél geld te besteden hebben? Zouden we niet veel meer voor anderen kunnen betekenen als wij geld hebben? Zouden we niet veel meer kunnen doen? Goede doelen steunen? Iemand in nood helpen die dichtbij ons staat? Wie zijn wij om onszelf nog klein te houden? Zolang we niet ons volle potentieel leven en onszelf op waarde schatten (en ernaar laten betalen), kunnen we nooit zo veel betekenen als we zouden willen.
Ik wil persoonlijk niet hier en daar een vrouw helpen, maar ik wil een movement! Een hele groep vrouwen die zichzelf op waarde schatten, die zien hoe fantastisch ze al zijn en daarnaar leven. Die zichzelf laten zien, precies zoals ze zijn. Die anderen daartoe ook aansporen. Daarom laat ik me zien. Daarom deel ik wie ik ben. Daarom deel ik wat mij beweegt. Omdat ik anderen wil inspireren!

Investeren

Maar die movement komt niet zomaar, om dat vorm te gaan geven, kan ik wel wat hulp gebruiken. En daarom investeer ik nu in mijzelf en in mijn bedrijf. Om nog meer te gaan staan voor wie ik ben, om mijn grootse dromen vorm te geven, om de stappen te gaan zetten die ik zelf nog niet zie. Iedere goede coach heeft een coach, dus ik blijf investeren. Ik wil niet stilstaan, ben nooit klaar met leren. Ik hou ervan om te groeien, het liefst iedere dag. Zodat ik iedere dag een stapje dichter bij mijn movement kom. Zodat ik niet alleen mezelf, maar ook de wereld iedere dag een stukje verbeter. En als we dat allemaal blijven doen, als we allemaal steeds een beetje sterker worden, steeds meer staan voor wie we zijn, steeds meer laten zien wie we zijn, dan kan het hard gaan, met die betere wereld! Ik kijk ernaar uit, jij ook?

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Waarom ik een liefdesbrief schreef aan mijn hoofd

Waarom ik een liefdesbrief schreef aan mijn hoofd
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>