• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Wie zit er nu op mij te wachten?

januari 14, 2020

Wie zit er nu op mij te wachten?

Ik hoor het zo vaak en ik herken het van vroeger: De gedachte, als je wilt gaan bloggen of je op social media wilt gaan laten zien: Maar wie zit er nu op mij te wachten? Wat heb ik nu te bieden? Wie ben ik om anderen raad te geven? Etc. Etc. Die gedachte kan nog versterkt worden als je het gevoel hebt zelf nog niet altijd alles ‘op orde’ te hebben. Een opvoedcoach die ook weleens, na zeven keer aardig gevraagd te hebben, zichzelf hoort roepen: ‘Trek nu potverdikkie eens die schoenen aan!’ Een HSP coach die soms nog flink overprikkeld kan raken. Een depressie coach die sommige dagen het liefst in bed zou blijven liggen. Een trauma coach die soms nog steeds getriggerd wordt en onderuit gaat.

Je mag én mens zijn én expert

Ik help vrouwen zelfverzekerder te worden, zichzelf te durven laten zien, zichzelf te accepteren zoals ze zijn, hun kracht te hervinden en vanuit die kracht te gaan bloggen. Maar denken jullie dat ik 24/7 jubel-juich ‘Wat ben ik toch een leuk mens en wat sta ik in mijn kracht’ door de wereld huppel? Denk je dat ik nooit eens overvallen wordt door onzekerheid? Natuurlijk niet! Ja, ik durf me te laten zien. Ja, ik vind mezelf meestal goed zoals ik ben. Ja, ik heb een kracht in mijzelf (her)ontdekt waarvan ik lang niet wist dat die in me zat. Maar ook ik heb mijn ‘Blèh’ momenten. Ook ik ben nog weleens onzeker. Ook ik vind mezelf weleens even minder leuk. Maar dat ik die momenten heb, wil niet zeggen dat ik niet enorm veel geleerd heb en gegroeid ben en daar dus anderen ook bij kan helpen.

Jij ten opzichte van je ideale klant

Zolang jij je ideale klant een aantal stappen voor bent, kun jij ze helpen. Als jij, als HSP coach, een manier hebt om beter met overprikkeling om te gaan, kun jij die een ander leren. Als jij als depressie coach weet hoe je jezelf tóch uit dat bed krijgt, kun je dat anderen leren. Als jij als trauma coach niet blijft hangen in het herleven van je trauma, maar er weer doorheen komt (zelfs, of misschien juist, als dat na een fikse huilbui is), kun je dat anderen leren. Weet dus dat al jouw groei, alles wat jij hebt geleerd in je leven, alles wat jou maakt tot wie jij nu bent, jou juist de expert maakt. En daardoor júist de persoon die jouw klanten/cliënten/patiënten nodig hebben. Weet dat jij vaak door wat jij schrijft in je blog een ander al een reddingsboei toegooit. Als jij je niet zou laten zien, zouden ze die gemist hebben.

Dappere jij

Kun jij, met terugwerkende kracht, erkennen hoe dapper jij vaak geweest bent? Kun jij zien wat een moed jij al hebt getoond? Hoe je bent gegroeid? Welke lessen je hebt geleerd? Wat een kracht er in jou zit? Want als jij het ziet, kun je het ook anderen laten zien. Dus stap in je dappere zelf en laat je zien, zodat je anderen kunt gaan helpen. Jij mag er zijn!

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Niemand is 100% licht

Niemand is 100% licht

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>