• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Hoe blijf je zichtbaar als je het druk hebt?

juni 3, 2021

Hoe blijf je zichtbaar als je het druk hebt?

Ken je ze, van die weken waarin je alleen maar loopt te rennen voor je gevoel? Ik heb ze tegenwoordig regelmatig. Ik hol van werk voor en met mijn klanten direct naar school, van daaruit door naar muzieklessen, sportlessen en dan moet er ook nog een spreekbeurt gemaakt worden en daar moet ik écht bij helpen, wordt mij verteld. De stapel was wordt hoger en hoger, dus daar moet ik ook echt wat mee. En dan heb ik het nog niet eens over alles wat er nog even bij komt. Gave dingen, zoals de online training die ik morgen en overmorgen heb, maar ze moeten ook nog even ingepland worden. Natuurlijk kiezen mijn zoons ook zulk soort dagen om niet op de tijd te letten en te laat en kleddernat terug te komen van het vriendje waar ze aan het spelen waren, waardoor ze bijna geen tijd meer hebben om te eten voor ze weer – in schone, droge kleding – naar de volgende activiteit moeten. Ik had nog zo met mezelf afgesproken dat dat hier niet zou gebeuren en ik niet zo’n moeder zou worden, maar tadaaaa! Daar is ze hoor, de haastende, jonglerende taxi mama met een vol hoofd.

En ergens tussen al dat hollen moet je ook nog zichtbaar zijn op social media en bloggen. Hoe dan?

Hoe ik zichtbaar blijf op social media

Ik hou niet van plannen, maar heb nu toch wel een zekere planning nodig om überhaupt te onthouden wanneer wie waar moet zijn en hoe ik in hemelsnaam zorg dat iedereen dan ook nog te eten krijgt. Toch vind ik het voor mijn werk altijd een wat grotere uitdaging, wat alleen maar aangeeft dat het erg nodig is. Wat ik nu dus doe is ’s ochtends vroeg alvast mijn social media doen. Ik ben tegenwoordig groot fan van LinkedIn aan het worden, veel waardevolle interactie, dus meestal start ik daar met een post plaatsen en even reageren. Die post rammel ik er zo uit, gewoon wat er op dat moment in me opkomt en wat ik wil delen, kost me maximaal een kwartier. Dan reageer ik nog even op anderen (heel belangrijk op LinkedIn) en als ik tijd heb, switch ik nog even naar Instagram. Even snel daar een post of een story plaatsen, even scrollen en reageren en aan het werk. Nu scheelt het dat ik meestal niet voor 9:30 achter mijn laptop kruip en pas afspraken heb vanaf 10:00. Mijn social media doe ik daarvoor op mijn telefoon.

Bloggen en inspiratie vinden

Ik zal eerlijk zijn: Ik was deze week van plan mijn blog maar eens helemaal over te slaan en geen mail te versturen aan mijn lijst. Ik wist gewoon niet wanneer en ook niet waarover ik dan moest schrijven. Tot er een afspraak uitviel en ik ineens wat tijd cadeau kreeg. Tja, dan moet ik wel, toch 😉? Dus stelde ik mijzelf mijn bekende inspiratievragen: Wat heeft me geraakt? Wat is me opgevallen? Wat wil ik delen? En ziehier, dit was mij opgevallen de afgelopen weken: hoe druk ik een groot deel van de tijd ben (maak je geen zorgen, ik plan ook rustigere momenten in) en hoe ik me toch niet ga verstoppen. Als ik een half uurtje heb en mezelf deze vragen stel, kom ik er altijd wel uit. Nu kan niet iedereen gelijk binnen een half uurtje een blog eruit knallen, dat weet ik heus wel. Maar weet dat als je blijft oefenen, dat ook jou gaat lukken op den duur. Tot die tijd kun je er een uur voor inplannen en dan de volgende dag nog een half uurtje om je blog te checken en er een foto bij te zoeken (tip: zet een wekkertje op 5 of 10 minuten zodat je niet eeuwig naar de beste foto blijft zoeken. Tijd om? Dan kies je de beste uit de opties die je op dat moment voor je neus hebt).

Dus mijn beste tips: plan je zichtbaarheid in en benut tijd die beschikbaar is of komt optimaal.

Blijf jij zichtbaar als je het druk hebt?

gerelateerde berichten


Ode aan de misfits van de maatschappij

Ode aan de misfits van de maatschappij

Niemand is 100% licht

Niemand is 100% licht

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Jouw ZIJN als superpower

Jouw ZIJN als superpower
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>