juli 1, 2021

Voor wie schijnt jouw licht?

Afgelopen week had ik het met een klant over hoe je licht er gewoon mag ZIJN en dat dat vaak een heel groot onderdeel van het proces van jouw cliënten is: Dat jij er gewoon bent en ruimte voor ze maakt. Ze zei: “Ik wil gewoon een LICHTBAKEN zijn.” Voor mij was het de spijker op zijn kop, ik roep ook weleens tegen klanten dat ze een vuurtoren zijn die iemand anders de weg wijst.

Ineens viel er bij mij ook een kwartje: Ik heb altijd een beetje een naar gevoel bij het woord lichtWERKER en nu snap ik ineens waarom: Voor mijn klanten geldt bijna altijd dat het WERKEN niet het belangrijkste is van wat ze doen. Het is het ZIJN en het stralen van hun licht. Ook ikzelf krijg het vaak te horen: ‘Door jouw energie durf ik weer stappen te zetten.’ ‘Jij zet me AAN.’ ‘Deze woorden had ik nu net even nodig.’ En dat is dan niet mijn harde werken dat op zo’n moment het verschil maakt. Het is mijn zijn en het zijn de dingen die ik zo even intuïtief meegeef. Uiteindelijk zit de grootste groei van de prachtige vrouwen waarmee ik werk niet in het laatste stuk van het traject, waarin ik ze help zichtbaar te worden, maar in het eerste, waarin ik ze help hun magie te ontdekken en ervoor te gaan staan. Waarin ik ze laat zien dat ook zij een uniek licht schijnen.

Voor wie schijnt jouw licht?

Ik zeg altijd: Je hebt een WAAROM onder je waarom. De reden die jij geeft als mensen vragen waarom je doet wat je doet, is vaak niet de diepe drive die je voelt, datgene waar je echt je stappen voor wilt blijven zetten. Het is niet alleen maar: dat moeders lekkerder in hun vel komen te zitten. Nee, het is bijvoorbeeld dat die moeders dan weer de stabiele factor kunnen zijn die hun gezin nodig heeft. Waardoor de kinderen zich weer gezien voelen en het niet meer nodig is dat ze hun ouders spiegelen, zodat de harmonie in het gezin terugkeert en zelfs zijn weerslag heeft op het werk van de ouders en de school van de kinderen. Het is niet alleen maar die vrouw helpen die een burn-out heeft, maar haar ook helpen inzien hoe ze op dat punt kwam, zodat ze het niet nog een keer mee hoeft te maken en ze zelfs een ander kan helpen die dreigt op datzelfde punt te komen. Het is niet alleen iemand helpen om van zichzelf te leren houden, maar ook hoe zij dat vervolgens anderen weer voorleeft en hen toestemming geeft dit ook te doen.

Wees als Tinkerbell

Ik zie het voor me als een soort fairy dust, je weet wel, dat wat Tinkerbell verspreidt. Dat mag verder waaien dan alleen waar jij het naartoe blies, zodat het de levens van nog veel meer mensen raakt. Maar dan moet jij wel de eerste stappen zetten. Zolang jij je verstopt, heeft er niemand profijt van jouw fairy dust. Of steekt jouw kaarsje geen enkele andere aan. Dat ene vlammetje kan duizenden anderen aansteken, maar dan moet hij wel zichtbaar zijn, zodat mensen weten dat ze erop af kunnen komen om zich te warmen en zichzelf mee te laten nemen in jouw licht, om daar weer anderen mee aan te raken. Wees je bewust van het verschil dat jij kunt maken, alleen maar door wie je bent. Jij kunt iemands dag veranderen, alleen door het filmpje dat jij deelde. Die post die jij schreef. De glimlach op de foto die ze van je zagen vanochtend.

Jij kunt het verschil maken, iedere dag weer.

gerelateerde berichten


Ode aan de misfits van de maatschappij

Ode aan de misfits van de maatschappij

You had me at hello

You had me at hello

Niemand is 100% licht

Niemand is 100% licht

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>