• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Wat doe je als je geen inspiratie hebt?

maart 8, 2017

Wat doe je als je geen inspiratie hebt?

Wat een inspiratieloos weer is het vandaag! Ik kijk naar buiten en alles wat ik zie is grijs, nat. De druppels lopen langs het raam naar beneden. Ik hoor de regen op het dak. Een mens zou er bijna depressief en ontzettend inspiratieloos van worden. Maar ik niet, want ik heb een missie! Een missie om me te laten zien. Ook als ik even geen zin heb. Ook als ik misschien mijn dag niet heb. Of een heerlijke dag, waarop ik duizend dingen tegelijk wil doen. Of als de inspiratie gewoon niet wil komen.

Die inspiratie… Wanneer komt die nu? Wanneer komt hij bij jullie? Bij mij vaak onder de douche, of als ik net wil gaan slapen. Niet echt de meest handige momenten, maar daarom hebben schrijvers en ondernemers altijd (nou ja, best regelmatig, de mijne is nogal eens zoek…) een schrijfblok in de buurt, toch?

En soms, misschien vaker dan je lief is, komt die inspiratie helemaal niet. Je denkt en denkt en…. NIETS! Wat doe je dan? Je had nog zo met jezelf afgesproken dat je zou bloggen. Dat is nodig voor je zichtbaarheid. Of je “moest” toch echt weer eens een Facebook post op je pagina zetten. De nieuwsbrief “moet” er echt weer uit, want je hebt al weken niets van je laten horen. Pfffffff!

Dus wat doe je? Een kop thee pakken en chocola en toch maar Netflixen? Of, je neemt mijn advies aan: Je zet wel die kop thee, het chocolaatje is optioneel (maar wel lekker) en je gaat ervoor zitten. Je pakt je pen en papier, of, voor de typmiepen onder ons, je laptop en gaat schrijven. Je begint gewoon ergens. Desnoods begin je over het weer! Dan zul je zien dat de rest vanzelf komt. Er zit een boodschap in je die naar buiten wil komen. Soms lukt dat alleen als je ervoor gaat zitten. Wat denk je dat ik net gedaan heb?

Mocht het zelfs dan nog niet lukken. Ben je echt blanco, geen gedachte in je hoofd? (Echt? Wauw, meditatie master ben jij!) Dan ga je erop uit. Normaal gesproken zou ik zeggen: Fijne schoenen aan en wandelen, maar of dat met dit weer aan te raden is, is de vraag. Dus dan ga je naar een café, of een andere plek waar je én wat meemaakt én rustig kunt schrijven. Kijk om je heen. Voel, proef, ruik. Wat kun je leren van die blije vogel die je net zag? Wat vond je zo inspirerend aan die dame die je net tegenkwam? Wat hoorde je dat jij heel anders zou doen? Waar deed die eerste slok cappuccino je aan denken? Pak je pen en schrijf! Start en hou niet meer op tot je klaar bent. Daarna pas schaven. Nu eerst die inspiratie uitpersen tot ie op is.

Je zult zien: Voor je het weet, staat er een hele tekst voor je op het papier en heb jij weer een stukje van jezelf laten zien. Veel schrijfplezier!

En je weet: Kom je er niet uit, loop je vast, twijfel je over je tekst, dan neem je gewoon contact met mij op. Ik help je met liefde!

gerelateerde berichten


You had me at hello

You had me at hello

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hoe blijf je zichtbaar als je het druk hebt?

Hoe blijf je zichtbaar als je het druk hebt?

Wat heb ik daaraan?

Wat heb ik daaraan?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>