• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Wat ik over transformatie leerde van het overwinnen van mijn strijd met migraine

november 25, 2021

Wat ik over transformatie leerde van het overwinnen van mijn strijd met migraine

Ik praat er niet zo graag over eigenlijk, de migraine die ik had. Te bang om mezelf weg te zetten als slachtoffer, vermoed ik. Want zo voelde ik me stiekem wel als ik het had. Ik heb een flinke allergie op slachtoffergedrag, maar wat voelde ik me altijd zielig! (overigens is migraine zo naar dat ik dat ook eigenlijk niet gek vind van mezelf)

Maar goed, ik ben inmiddels vier maanden migrainevrij, dus nu kan ik weleens schrijven over de lessen die ik leerde. Migraine ‘overwinnen’ (gekke term, want ik voel me geen winnaar en durf ook nooit te claimen dat ik er definitief vanaf ben), bleek voor mij alleen mogelijk door het op verschillende lagen aan te pakken. En investeren en accepteren bleken de sleutelwoorden.

Investeren

Ik bleek namelijk zowel op lichamelijk niveau als op geestelijk/spiritueel niveau letterlijk en figuurlijk te moeten investeren. Lichamelijk door een (niet goedkoop, wel ontzettend goed) supplement te nemen dat zorgde voor een betere balans in mijn hormoonhuishouding en een veel betere gezondheid. En door oogoefeningen te doen om mijn zenuwbanen in actie te zetten.

Geestelijk en spiritueel door eerst veel shit op te ruimen uit mijn verleden (dat deed ik onder andere door schrijfoefeningen toe te passen die ik ook bij mijn klanten inzet) en door een afstemming aan te vragen bij Paulette Kreuk waarin ze me wees op wat ik moest accepteren om eindelijk los te komen van mijn maandelijkse migraine.

Accepteren

Ik ben inmiddels al lang bezig met meer en meer mijzelf zijn, maar wat bleek: Eén stukje daarvan mocht er nog niet echt zijn van mij. Ik was zo blij dat ik het spontane meisje in mij terug gevonden had, dat ik een ander stuk – de wijze vrouw – toch nog wat wegdrukte. Ik ontving de afstemming van Paulette op Samos, het eiland waar ik me, meer dan waar ook, verbonden voel met die wijze vrouw in mij. Alsof er daar eeuwen, levens lang aan kennis en wijsheid door mijn aderen stroomt. Alsof ik steeds in verbinding sta met een heilige, vrouwelijke kracht die we nu zo goed kunnen gebruiken. Ik heb geleerd om deze vrouw ook hier op te roepen, of beter gezegd, om eindelijk te beseffen dat ze er altijd is en nóg beter naar haar te luisteren dan ik sinds vorig jaar al deed. De stem in mijn hoofd die mij dingen toefluistert als ik praat met mijn klanten, zodat ik net even dat zeg dat ze nodig hebben. Ik hoorde haar al wel, maar nu erken ik haar meer en weet ik dat ze er niet zomaar is, dat ze altijd iets belangrijks te vertellen heeft. Haar mogen zien en horen was het missende puzzelstukje.

Transformatie

Waarom deel ik dit nu met jullie? Omdat het mij leerde dat iedere transformatie altijd gepaard gaat met investeren, van tijd, geld en/of energie. En met accepteren en erkennen van wat er al is, maar je nog niet echt durft te zien. Ik zie het ook altijd bij mijn klanten: Alles wat ze nodig hebben, ís er al, alleen mag ik ze helpen hun ogen te openen voor dat wat er altijd al geweest is. Dat wat zo waardevol is en tegelijk vaak zo vanzelfsprekend, dat ze het niet eens zien. En zodra ze dat gaan omarmen? Man, dan gaan ze stralen als een vuurtoren! En precies dat, dáár doe ik het voor.

Wil jij nu ook stralen als een vuurtoren? Investeer dan binnenkort een uurtje in jouw groei. 6 december geef ik een gratis webinar/online workshop (bij mij zijn het stiekem altijd combinaties, omdat ik ook oefeningen doe) waarin ik je laat zien hoe jij vindt wat jou zo bijzonder maakt en hoe je dat online kunt laten zien. Je vindt alle informatie hier. Zie ik je 6 december?

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Waarom ik een liefdesbrief schreef aan mijn hoofd

Waarom ik een liefdesbrief schreef aan mijn hoofd
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>