oktober 3, 2021

Waar sta jij voor?

ZIP – BOING – KRAK!

Daar lag ik dan! Ik had net een heerlijk wandelingetje achter de rug. Had genoten van de zon op het water. Liep al volop na te denken dat ik een mooie post kon schrijven over hoe dankbaar mijn dag begonnen was. Stapje voor stapje, heel voorzichtig, liep ik de dijk af over het kleine paadje in het gras. En toen gebeurde het: ik gleed uit, kwam hard neer en hoorde KRAK bovenin mijn rug. Mijn adem stokte om vervolgens in moordend tempo weer op gang te komen. Ik had al mijn concentratie nodig om weer terug te komen bij een normale ademhaling en overeind te krabbelen. Eenmaal thuis begon ik te huilen van de pijn.

Bankhangen

Dagenlang kon ik alleen maar op de bank hangen, ik keek romantische films op Netflix, scrolde op Instagram, las stukjes uit mijn boek. Op maandag belde ik even met een vriend over een samenwerking die we aan het opzetten zijn en een aantal dingen die hij zei, bleven bij me hangen. Woorden als ‘beweging’ (wat ik nu letterlijk niet kon, maar in mij is heel veel in beweging), maar vooral het ‘rechtop staan’ rinkelde na in mijn hoofd. Bijzonder dat ik in een tijd waarin ik steeds meer ga staan voor wie ik ben, niet meer rechtop kon staan.

Waar sta jij voor?

Kennelijk was er, ondanks alles waar ik nu voor sta, nog iets waar ik nog niet rechtop  voor durfde te gaan staan. Mijn rug geeft mij altijd boodschappen van niet volledig voor mijzelf kiezen, van keuzes maken die eigenlijk voor of van een ander zijn. Die kon ik er deze keer niet in vinden, maar wat ik denk dat het me wil zeggen is dat ik dat stuk ook juist nóg meer los mag laten. En degene waar ik voor mag gaan staan, is de wijze vrouw in mij. Mijn intuïtieve kant. De kant die me steeds vertelt dat ik niet hard hoef te werken als ik maar werk vanuit mijn liefdevolle hart. En weet je, dat zie ik steeds meer om me heen. De ‘shift’ naar het hart is gaande. Wij mogen daarin vooraan staan. We mogen anderen het voorbeeld geven, wij mogen leiden.

De wereld heeft jou nodig

Juist nu heeft de wereld HART gedreven mensen nodig. Mensen die een bron van liefde in zich dragen en daarin anderen aansteken. Ik zag het gisteren voor me als een grote cirkel die als een soort beschermend schild werkt. Als ik een verwarmende, liefdevolle, verlichtende vlam aansteek, kan zij met haar vlam weer een ander aansteken en zij, of hij, weer een ander. Zo kunnen we samen die enorme cirkel van licht maken. Doe jij ook mee?

Voel jij de SHIFT?


Meer en meer mogen we van ons hoofd naar ons hart.

Meer en meer mogen we ons licht gaan schijnen vanuit ons ZIJN.

Dichter en dichter bij onze kern, onze essentie.

Voel jij ook dat je steeds meer duwtjes krijgt in die richting?

Dat je steeds meer mensen mag gaan begeleiden vanuit jouw ZIJN?

Dat het niet meer hoeft te gaan om hard werken, maar om werken vanuit dat prachtige, liefdevolle HART van jou?

Voel je dat jij een verschil te maken hebt in deze wereld? Juist nu?

Voel je dat er nog veel meer in je zit dan je nu laat zien, maar lukt het je niet die laatste stap te zetten in je eentje?

Het is tijd, mooi mens!

Vraag een gratis uit je cocon call aan als je hart heel hard JA riep.

gerelateerde berichten


Ben jij een voorloper

Ben jij een voorloper

You had me at hello

You had me at hello

Niemand is 100% licht

Niemand is 100% licht

Hou jij van ‘jouw alleen’?

Hou jij van ‘jouw alleen’?
 • ik zit momenteel in de zwaarste periode van mijn leven, mijn vriend ligt met uitgezaaide longkanker in het ziekenhuus en men schat dat hij nog enkele maanden te leven heeft. ik kan dit niet meer aan en wil eigenlijk te samen met hem over gaan. Kunt U mij helpen aub. Duizend maal dank voor je steun
  liefdevolle groet
  emilienne

  • Lieve Emilienne,

   Ik heb je een mailtje gestuurd. Hopelijk zie je die en helpen mijn woorden je.

   Warme groet,
   Nadia

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >