december 10, 2018

In-jezelf-keer-weer

Mijn heerlijk zachte fleecedekentje en ik zijn nagenoeg onafscheidelijk op dit soort dagen. Het is zondagochtend. Buiten giert de wind om het huis, de regendruppels glijden naar beneden over de ramen. De kat kwam net doorweekt en luid miauwend van opluchting weer binnen.
Als ik nergens naartoe hoef, hou ik van dit soort dagen. Het is het perfecte weer om naar binnen te keren en te creëren. Niet alleen naar binnen in je huis, maar naar binnen in jezelf. Op dit soort dagen, dat je jezelf je jogging broek, je dekentje en je coconnetje gunt, kun je je hart vaak net wat beter verstaan. Wordt haar gefluister wat harder.

Wat zegt ze?

Misschien is ze wat melancholiek in deze tijd van het jaar, net als het mijne. Ik kijk terug op het eerste jaar zonder mijn moeder en dat valt bij vlagen niet mee. Ja, ik heb me meer dan staande gehouden, ben sterker dan ooit, liefdevoller dan ooit. Ja, ik heb een mooi jaar gehad. Maar sommige dagen voel ik zo’n groot gemis dat het even lijkt of die plek vol liefde voor mijn moeder een groot gat is. Gelukkig voel ik dan al snel hoe het echt zit, dat haar liefde er altijd is, en kom ik weer terug bij mijzelf. Toch is december niet helemaal mijn maand meer sinds mijn ouders er niet meer zijn. Kerst wordt nooit meer hetzelfde. (Zonder dat ik in zak en as ga zitten hoor, dat is niet mijn ding) Ik kijk reikhalzend uit naar de lente.

Maar misschien zingt jouw hart het juist wel uit nu. Hoor je diep in je hart de kerstbelletjes al en speelt zachtjes ‘The Most Wonderful Time of the Year’ op de achtergrond. Misschien hou jij ontzettend van de winter en al helemaal van de kerst. Gaan jouw ogen glimmen als de lichtjes in je kerstboom als je denkt aan de kerstdagen. Ik zie het al helemaal voor me!

Hoe was je jaar?

Het is ook een tijd om terug te kijken op je jaar. Hoe was je jaar? Wat voor moois gebeurde er? Waar ben je dankbaar voor? Wat had je liever anders gezien? Welke waardevolle lessen heb je geleerd? Wat wil je behouden in 2019? Wat wil je achterlaten in 2018? Wat ga je anders doen? Het is een heerlijke tijd om te reflecteren, om een schrijfblok erbij te pakken en al deze vragen en antwoorden op te schrijven. Schrijf eens een ‘Mijn 2018’ verhaal, als je de behoefte voelt er eens rustig doorheen te lopen.

Wat zijn je plannen voor 2019?

Natuurlijk is het ook de perfecte tijd om te kijken naar jouw 2019. Wat wil je graag dat 2019 voor jou gaat brengen? Wat zijn je plannen? Waar wil je naartoe? Welke reizen wil je maken? Alleen? Of met je partner en je gezin? Wat wil je beleven? Wat wil je bereiken in je privéleven? En in je business of je baan?

Ik heb een aantal zaken die ik wil doen en wil bereiken heel goed voor ogen, maar ik mag het in mijn hoofd nog veel meer gaan vormgeven. Daarom ga ik een ‘Mijn 2019’ verhaal schrijven. Daarin ga ik schrijven hoe ik wil dat mijn 2019 eruit gaat zien, zoals ik ook dagelijks mijn intenties opneem in mijn journal. Als je nu niet bent waar je wilt zijn, is jouw nieuwe verhaal schrijven een hele mooie en krachtige manier om jouw intenties naar werkelijkheid te schrijven. En ook als je jaar fantastisch was en je vooral nog meer van dit wilt en dan nog nét dat stukje beter kun je daar over schrijven. Hoe zie jij je jaar voor je?

Grote kans dat je tijdens het schrijven mooie inzichten hebt en daarmee een mooie basis voor een blogbericht. Schrijven is nooit voor niets. Of het nu alleen voor jezelf is, of voor een groot publiek, je kunt er altijd waarde uit halen.
Veel schrijfplezier!

gerelateerde berichten


You had me at hello

You had me at hello

Hoe blijf je zichtbaar als je het druk hebt?

Hoe blijf je zichtbaar als je het druk hebt?

Wat heb ik daaraan?

Wat heb ik daaraan?

De kracht van anders zijn

De kracht van anders zijn
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>